Bertoncelj potrdil odlično pripravljenost pred vrhuncem sezone (VIDEO)

Ta hip najboljši slovenski telovadec je zasedel drugo mesto na konju z ročaji na tekmi svetovnega pokala na Madžarskem.
Fotografija: Sašo Bertoncelj je pred SP zelo dobro pripravljen. FOTO: Jure Eržen/Delo
Odpri galerijo
Sašo Bertoncelj je pred SP zelo dobro pripravljen. FOTO: Jure Eržen/Delo

Sombotel – Ta hip vodilni slovenski telovadec Sašo Bertoncelj, ki se je sredi avgusta v Glasgowu ovenčal z naslovom evropskega podprvaka, se bo s tekme svetovnega pokala na Madžarskem vrnil s srebrnim odličjem. V Sombotelu si je v današnjem finalu na konju z ročaji prislužil oceno 14,500 točke, premoč pa moral priznati zgolj najboljšemu že v kvalifikacijah, Ukrajincu Olegu Vernjajevu (14,650).


Drugi že v kvalifikacijah


Izkušeni 34-letni Retečan je že s kvalifikacijskim nastopom napovedal boj za zmago, saj je ravno tako prejel drugo oceno (14,600) in bil edini od slovenskih predstavnikov, ki se je prebil v najboljšo osmerico. Sombotel je bil sicer predzadnja pomembnejša preizkušnja pred vrhuncem sezone – oktobrskim svetovnim prvenstvom. Prihodnji konec tedna elitno karavano čaka še nastop na svetovnem pokalu v Parizu, , kjer bo poleg Bertonclja tekmovala le še Tjaša Kysselef na preskoku.


Brez večjih napak


»Vaja mi je šla dobro od tok. Nekaj drobnih napak je bilo, toda nič večjega, kot denimo širjenje nog, izguba ritma ... Vaja je bila zelo korektna, dobro sem jo izpeljal, ocena pa je, glede na kvalifikacijsko, nižja izključno zaradi ostrejšega sodniškega kriterija. Sodniki so bili danes precej strožji do vseh, tako da je bila kar dobra tekma,« je za STA ocenil Bertoncelj, ki si je za finale zadal načrt povečati težavnost sestave za štiri desetinke točke – in ga izpolnil.


V Parizu s težjo sestavo


S trenerjem Sebastijanom Piletičem načrtujeta, da bi se v pariški dvorani Bercy preizkusil s še težjo sestavo z izhodiščem 16,500. »Pariz bo zadnja priložnost, da pred svetovnim prvenstvom v Dohi preizkusim to sestavo. V kvalifikacije se ne bom zapodil z najtežjo vajo, v finalu pa bi jo rad preizkusil. Dodatnega kondicijskega treninga za to ne potrebujem, gre le za eno dodatno prvino, bezugo, moči imam dovolj. Po vsakem dnevu treninga mi gre za kak promil bolje in četudi morda do Pariza še ne bom dovolj natreniran, naj bo vsaj do Dohe.«
 

Preberite še:

Komentarji: