Bodoči predsednik se je držal dvanajst rund

Legendarni filipinski boksar Manny Pacquiao je s soglasno sodniško odločitvijo izgubil svoj osmi profesionalni dvoboj. Boljši je bil Kubanec Yordenis Ugas.
Fotografija: Kubanec Yordenis Ugas (levo) je ugasnil športne načrte filipinskega boksarja Mannyja Pacquiaoa, ki se bo zdaj lahko posvetil svoji politični karieri in pohodu na položaj predsednika Filiponov. FOTO: Stephen R. Sylvanie/Usa Today Sports
Odpri galerijo
Kubanec Yordenis Ugas (levo) je ugasnil športne načrte filipinskega boksarja Mannyja Pacquiaoa, ki se bo zdaj lahko posvetil svoji politični karieri in pohodu na položaj predsednika Filiponov. FOTO: Stephen R. Sylvanie/Usa Today Sports

Kubanec Yordenis Ugas je v Las Vegasu premagal filipinsko boksarsko legendo Mannyja Pacquiaoa ter ohranil naslov svetovnega prvaka v velterski kategoriji verzije WBA. Dvoboj je trajal vseh 12 rund, Kubanec pa ga je dobil po soglasni sodniški odločitvi.

Petintridesetletnega Ugasa so obvestili o dvoboju v začetku tega meseca, ko se je prvotni tekmec Filipinca Errol Spence mlajši zaradi poškodbe odpovedal nastopu, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Pacquiao, ki je zadnja leta v svoji domovini uspešen politik in je decembra lani prevzel vodenje vladajoče stranke, se je po dveletni odsotnosti vrnil v ring.

Dvainštiridesetletni legendarni boksar si je prvič po juliju 2019 tako spet nadel boksarske rokavice za poklicni dvoboj, a ga je Ugas dobil po odločitvi sodnikov s 115:113, 116:112 in 116:112.

Pacquiao, nekdanji svetovni prvak v osmih različnih kategorijah, je doživel osmi poraz v 71 dvobojih. Od leta 2016 je v domovini senator, pričakujejo pa, da se bo na volitvah maja 2022 potegoval za predsednika države in potem ne bo več boksal.

Preberite še:

Komentarji: