Boksarska šampionka uspešno prestala ognjeni krst v kletki

Ameriška zvezdnica Claressa Shields po zaostanku v tretji rundi prisilila k vdaji rojakinjo Brittney Elkin. Bo prišlo do obračuna z Emo Kozin?
Fotografija: Claressa Shields je v tretji rundi strla odpor Brittney Elkin. FOTO: Elsa/AFP
Odpri galerijo
Claressa Shields je v tretji rundi strla odpor Brittney Elkin. FOTO: Elsa/AFP

Potem ko je v boksu osvojila vse, kar se je osvojiti dalo, je Claressa Shields uspešno prestala ognjeni krst še v mešanih borilnih športih (MMA). V glavnem obračunu spektakla PFL4 v Atlantic Cityju je ameriška boksarska šampionka v svoji prvi borbi v kletki s tehničnim nokavtom ugnala rojakinjo Brittney Elkin.

»Zdi se mi, kot da sanjam. To je noro! V boksu nikoli niti za hip nisem podvomila o svojem uspehu, v MMA pa bi lahko doživela poraz že v prvem dvoboju,« je dejala Shieldsova, ki je po uvodnih dveh rundah obračuna v lahki kategoriji (do 70 kg) zaostajala po točkah. Elkinova si je namreč točkovno prednost izbojevala z boljšo tehniko v borbi v parterju.

Brittney Elkin (zgoraj) je bila po uvodnih dveh rundah v prednosti. FOTO: Elsa/AFP
Brittney Elkin (zgoraj) je bila po uvodnih dveh rundah v prednosti. FOTO: Elsa/AFP


»Morda sem res izgubila prvi dve rundi, nisem pa izgubila borbe! Imela me je na tleh, vendar pa me ni mogla poškodovati. Njeni udarci mi niso prizadejali bolečin, niti poskus vzvoda na roki me ni bolel,« je dodala 26-letna Američanka, olimpijska šampionka iz Londona 2012 in Ria de Janeira 2016 ter absolutna boksarska svetovna prvakinja v srednji kategoriji (72,574 kg), v kateri si začasni šampionski pas združenja WBC lasti Ema Kozin (21 zmag, 11 z nokavtom, 1 neodločen izid).

Ema Kozin je med kandidatkami za dvoboj s Claresso Shields. FOTO: Marko Feist
Ema Kozin je med kandidatkami za dvoboj s Claresso Shields. FOTO: Marko Feist


Če bo želela Shieldsova, ki je v boksu v svojo korist odločila vseh enajst profesionalnih dvobojev in se ima za najboljšo boksarko vseh časov, obdržati ta naslov, ga bo morala braniti proti štiri leta mlajši boksarki iz Šmartnega ob Savi. Medtem je postalo tudi znano, da Kozinova tega začasnega šampionskega pasu in naslova svetovne prvakinje po različici WBF ne bo branila proti Južnoafričanki Noni Tenge.

Njun dvoboj bi moral biti 30. julija na Malti, vendar pa so ga prireditelji zaradi ukrepov proti širjenju novega koronavirusa odpovedali. Nova izzivalka in prizorišče (najverjetneje v Španiji) bosta znana v kratkem.

Preberite še:

Komentarji: