Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Božič in Terčeljeva tretja v Pragi

Oba sta zasedla drugo mesto v končni razvrstitvi svetovnega pokala med kanuisti in kajakašicami.
Eva Terčelj in Luka Božič sta bila tretja v Pragi in osvojila drugo mesto v svetovnem pokalu. FOTO: Nina Jelenc/KZS
Eva Terčelj in Luka Božič sta bila tretja v Pragi in osvojila drugo mesto v svetovnem pokalu. FOTO: Nina Jelenc/KZS
7. 9. 2019 | 13:39
8. 9. 2019 | 20:31
3:19
Praga – Prvi dan odločilnih bojev na finalni tekmi svetovnega pokala je slovenskim slalomistom na divjih vodah prinesel dve uvrstitvi na zmagovalni oder. Med kanuisti je bil tretji Luka Božič, med kajakašicami Eva Terčelj, oba pa sta v končni razvrstitvi tekmovanja osvojila drugo mesto v svojih disciplinah.

Božič je bil sicer hiter na progi, a se je dotaknil 19. vratc in si prislužil dve kazenski sekundi, ki sta ga stali skupne zmage v svetovnem pokalu. Za najhitrejšim na današnji tekmi, Slovakom Matejem Benušem, ki je za 2,17 sekunde prekosil Rusa Kirila Setkina in za 3,16 Božiča, je namreč v končni razvrstitvi zaostal le za dve točki (287:289). Letošnji evropski prvak med kanuisti Benjamin Savšek je bil najhitrejši v polfinalu, v finalu pa je bil sedmi s štirimi kazenskimi sekundami in tako kot lani sezono končal na skupnem četrtem mestu.

»Finalni nastop ni bil najboljši, sem pa zelo vesel še enih stopničk. Napadal sem in naredil, kar sem lahko. Dotik količka me je stal drugega mesta in tudi zmage v skupnem seštevku svetovnega pokala, ampak s serijo sem lahko zadovoljen. Drugi sem bi tudi lani, toda letos sem naredil še en korak naprej,« je poudaril 28-letni Božič, ki je lani zaostal za Slovakom Alexandrom Slafkovskym za 14 točk.
 

Boljša le Avstralka


Med kajakašicami se je v minulih mesecih izkazala 27-letna Eva Terčelj, saj je bila pod vodstvom novega trenerja Jerneja Abramiča izjemno stanovitna. V finalno deseterico se je prebila na štirih tekmah svetovnega pokala, razen v Markkleebergu, na zmagovalni oder pa se je pred tem povzpela tudi v Tacnu, kjer je bila druga. Svojo bero je vendarle najbolj oplemenitila v Pragi, saj je finale prinesel tekmovalcem dvojne točke. Ljubljančanka je bila v polfinalu druga za Avstralko Jessico Fox, v finalu pa sta jo prehiteli le Foxova (za 3,19 sekunde) in Brazilka Ana Satila (za 32 stotink). S tretjim mestom na tej tekmi je napredovala na drugo mesto v skupnem seštevku serije za svetovni pokal s 13 točkami manj kot Jessica Fox.

»Zelo sem zadovoljna, saj sem se v zadnjih tednih ubadala s kar nekaj težavami. Na vodi nisem našla pravega ritma, tako da mi je kazalo že veliko slabše, kot se je razpletlo. Današnja nastopa sta res lepa nagrada za vloženi trud,« je ocenila Terčeljeva po svojem največjem uspehu v končni razvrstitvi svetovnega pokala; lani in leta 2013 je bila četrta.

Za finale so bili prepočasni Anže Berčič (27. mesto), Eva Alina Hočevar (18.) in Ajda Novak (26.).

Jutri bo na vrsti še zaključek sezone za kanuistke in kajakaše. 

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine