Britanski najstnik namesto Carlosa Sainza pri Ferrariju

Španski as bo moral zaradi zdravstvenih težav izpustiti jutrišnjo dirko formule 1 za VN Savdske Arabije. V kvalifikacijah spet na vrhu Max Verstappen.
Fotografija: Britanski najstnik Oliver Bearman ognjeni krst v kvalifikacijah formule 1 prestal z 11. mestom. FOTO: Giuseppe Cacace/AFP
Odpri galerijo
Britanski najstnik Oliver Bearman ognjeni krst v kvalifikacijah formule 1 prestal z 11. mestom. FOTO: Giuseppe Cacace/AFP

Velika nagrada Savdske Arabije, druga letošnja dirka za svetovno prvenstvo v formuli 1, bo jutri (z začetkom ob 18. uri po srednjeevropskem času) minila brez Ferrarijevega zvezdnika Carlosa Sainza mlajšega. Zdravstveno stanje španskega asa, ki se mu je vnel slepič, se je po včerajšnjem treningu tako poslabšalo, da njegov nastop ne pride v poštev. 

Sainz ml., ki se je minulo nedeljo v Bahrajnu izkazal s tretjim mestom za nizozemskim zmagovalcem Maxom Verstappnom in drugouvrščenim Mehičanom Sergiom Perezom (oba Red Bull), je že v sredo odpovedal vse medijske obveznosti. V četrtek je sporočil, da se ne počuti najbolje, zadnjih 24 ur pa je bilo zanj »zelo težkih«. Kljub temu se je včeraj udeležil uradnih treningov. Na prvem je z zaostankom 0,505 sekunde za najhitrejšim Verstappnom zasedel šesto mesto, na drugem, na katerem je najboljši čas kroga odpeljal njegov rojak Fernando Alonso (Aston Martin), pa je bil sedmi (+ 0,628).

Carlosa Sainza mlajšega so odpeljali v bolnišnico. FOTO: Giuseppe Cacace/AFP
Carlosa Sainza mlajšega so odpeljali v bolnišnico. FOTO: Giuseppe Cacace/AFP

Medtem so 29-letnega Španca – kot so sporočili iz italijanskega moštva – odpeljali v bolnišnico, kjer ga bodo operirali. Namesto njega je priložnost v Ferrarijevem dirkalniku dobil komaj 18-letni Britanec Oliver Bearman, ki je ob ognjenem krstu v kraljevskem avtomobilističnem razredu danes v kvalifikacijah pristal na enajstem mestu.

Najhitrejši je bil znova Verstappen, ki je za 0,319 sekunde prehitel drugouvrščenega Ferrarijevega aduta Charlesa Leclerca. Tretje mesto je osvojil Perez (+ 0,335). 

Komentarji: