Čeh z rekordom mitinga do nove zmage med elito

Slovenski rekorder v metu diska je z vsemi tekmeci opravil tudi v Stockholmu.
Fotografija: Kristjan Čeh je navdušil tudi v Stockholmu. FOTO: Claudio Bresciani/AFP
Odpri galerijo
Kristjan Čeh je navdušil tudi v Stockholmu. FOTO: Claudio Bresciani/AFP

Najboljši slovenski atlet Kristjan Čeh je slavil novo zmago v diamantni ligi, v kateri je letos še neporažen. Na mitingu v Stockholmu je disk spet vrgel disk prek 70 metrov (70,02 m) in izboljšal tudi rekord mitinga. Na drugo stopnico zmagovalnega odra se je povzpel komaj 19-letni Litovec Mykolas Alekna (69,81 m), tretji pa je bil svetovni in olimpijski prvak, Šved Daniel Ståhl (67,57 m).

»Zmaga je lepa popotnica za svetovno prvenstvo prihodnji mesec v Eugenu v ZDA. V diamantni ligi še nisem izgubil nobene tekme v sezoni, v disku je v tem tekmovanju le še finale, pred katerim krepko vodim v skupni razvrstitvi. Tudi raven mojih metov je veliko višja kot lani, po tej zadnji preizkušnji pred svetovnim prvenstvo imam res lepe občutke,« je dejal Čeh.

S 67,75 metra je bil po prvi seriji drugi, nato je imel tri neveljavne mete, preden je zaključil z najdaljšim metom tekme v predzadnji seriji. V zadnji je orodje zalučal še 69,40 metra daleč.

»Tekma je bila je kar napeta. Alekna je že v prvi seriji dosegel lep osebni rekord in povedel. Sam sem šel v prvi met tako, da bi zagotovo dosegel dober rezultatom, ne pa še na polno. Potem sem želel preveč in sem mete zgrešil. A sem imel tako dobro tehniko, da sem si rekel, da moram disk zgolj spraviti v sektor. Zadnja dva meta sta bila res dobra,« je pojasnil slovenski rekorder.

Po tekmi se bo vrnil v Slovenijo in že 5. avgusta odpotoval na priprave v ZDA. Najprej bo vadil na univerzi v Oregonu, ko se bo lahko treniralo na tekmovališču za svetovno prvenstvo v Eugenu, pa bo treniral na njem.

Armand Duplantis ni skrival navdušenja po izjemnem skoku. FOTO: Aleksandra Szmigiel/Reuters
Armand Duplantis ni skrival navdušenja po izjemnem skoku. FOTO: Aleksandra Szmigiel/Reuters

Preberite še:

Komentarji: