Corinna razkrila: Schumacher pred nesrečo razmišljal, da bi šel v Dubaj

Prvič po hudi smučarski nesreči pred osmimi leti je Corinna Schumacher dovolila vpogled v zdajšnje življenje legendarnega dirkača Michaela Schumacherja.
Fotografija: Corinna in Michael Schumacher. FOTO: Shutterstock
Odpri galerijo
Corinna in Michael Schumacher. FOTO: Shutterstock

»Jasno je, da pogrešam Michaela vsak dan. In ne samo jaz, otroci, družina, njegov oče, vsi, ki so okoli njega. Vsi pogrešamo Michaela,« je Corinna Schumacher dejala v dokumentarnem filmu, ki ga bodo premierno predvajali na Netflixu.

Zdaj 52-letni sedemkratni svetovni prvak v formuli ena Michael Schumacher je pri padcu na smučanju kljub čeladi utrpel hude poškodbe možganov in bil v smrtni nevarnosti, piše nemška tiskovna agencija DPA.

»Nikoli nisem krivila boga, zakaj se je to zgodilo. To je bila res nesreča. V življenju ne moreš imeti hujše,« v solzah pripoveduje Corinna Schumacher. Kot se spominja, ji je malo pred tragičnim dogodkom v francoskih Alpah mož rekel: »Sneg ni idealen, kaj, če bi raje odleteli v Dubaj?«


Zdravstveno stanje ostaja skrivnost


V Netflixovem dokumentarcu z naslovom Schumacher, ki bo na ogled od 15. septembra, Corinna Schumacher prvič po nesreči javno govori o družinskem življenju po nesreči 29. januarja 2013. Vendar bodo šele v zadnjih minutah skoraj dveurnega filma, v katerem so nekateri tudi prej neobjavljeni posnetki njegovega življenja, Schumacherjevi zvesti navijači dobili nekaj informacij o položaju, v katerem je danes. O natančnem Schumacherjevem zdravstvenem stanju ni znanega nič več kot doslej.

»Živimo skupaj v našem domu, opravljamo terapije, delamo vse, da bi Michael okreval in da čuti solidarnost naše družine,« je dejala njegova žena. Družina želi še naprej varovati zasebnost športne zvezde.

»Pomembno je, da lahko še naprej čim bolj uživa v svojem zasebnem življenju. Michael nas je vedno ščitil, zdaj moramo mi zaščititi Michaela,« pravi Corinna Schumacher.


Vsemu bi se odrekel, da bi lahko še kdaj govorila


Schumacherjeva otroka, 24-letna hči Gina-Maria Schumacher in 22-letni sin Mick Schumacher, ki je prav tako dirkač, opisujeta očeta kot zabavnega družinskega človeka.

»Ni pošteno, da to ni več mogoče. Vsemu bi se odrekel, da bi lahko še kdaj govoril z očetom,« je dejal Mick, ki je krenil po očetovih stopnjah in to sezono prvič dirka v formuli ena.

A vsi, ki pričakujejo sveže novice o Schumacherjevem zdravstvenem stanju, ki jih družina nikoli ni javno razkrila, bodo razočarani.

»To ni bil naš cilj,« je dejala Vanessa Nöcker, ki je režirala film skupaj s Hanns-Brunom Kammertönsom in Michaelom Wechom.

Preberite še:

Komentarji: