Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Doma je najlepše in najhitrejše

Charles Leclerc s prvega mesta začenja domačo dirko v Monaku.
Charles Leclerc je bil doma najhitrejši. FOTO: Nicolas Tucat/AFP
Charles Leclerc je bil doma najhitrejši. FOTO: Nicolas Tucat/AFP
Š. R., STA
25. 5. 2024 | 18:18
25. 5. 2024 | 22:18
1:44

Voznik Ferrarija Charles Leclerc si je zagotovil prvo mesto na štartni črti na nedeljski tekmi za veliko nagrado Monaka. V svoji domovini je šestindvajsetletnik premagal Oscarja Piastrija v McLarnu z najhitrejšim krogom kvalifikacij formule 1 v času 1:10,270 minute. Carlos Sainz je z drugim Ferrarijem zasedel tretje mesto.

Svetovni prvak in lanski zmagovalec dirke v kneževini Max Verstappen se je moral zadovoljiti s šestim mestom v Red Bullu z zaostankom skoraj treh desetink sekunde.

Za Monačana Leclerca je to že tretji »pole position« v mestu, v katerem se je rodil. Vendar tega v preteklosti ni izrabil, za zdaj je svetovni podprvak 2022 še brez zmage ali stopničk na eni najbolj tradicionalnih prizorišč v koledarju dirk.

Prvi štartni položaj je v Monaku še posebej pomemben, saj so prehitevalni manevri na ozkem asfaltnem pasu na Azurni obali zelo težki.

Pred osmo dirko SP sezone, ki bo v nedeljo ob 15. uri, Verstappen vodi v seštevku prvenstva s 161 točkami pred Leclercom (113) in Sergiom Perezom (107). Verstappen je lani in leta 2021 zmagal na tej zahtevni ulični dirki, Perez pa leta 2022.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine