Dovizioso v Avstriji spet nepremagljiv

Na četrti dirki močno skrajšane sezone SP v motociklizmu je bil na Spielbergu tako kot lani najboljši Andrea Dovizioso.
Fotografija: Andrea Dovizioso je na Spielbergu dosegel svojo prvo zmago sezone. FOTO: Joe Klamar/AFP
Odpri galerijo
Andrea Dovizioso je na Spielbergu dosegel svojo prvo zmago sezone. FOTO: Joe Klamar/AFP

Tekmovalna karavana v motogp je zdaj nekaj časa v Avstriji. Na osrednjem dirkališču države, Spielbergu na Štajerskem, sta namreč na sporedu dva motociklistična vikenda, v prestižnem razredu bo po današnji dirki še ena predstava prihodnjo nedeljo.

V tej tretji avgustovski nedelji je šlo za 4. dirko te krepko skrajšane sezone, pred enim letom je bil na Spielbergu najhitrejši Andrea Dovizioso. Tokrat pa se je zapletlo z nesrečo, v kateri sta bila udeležena tudi zvezdnika Maverick Vinales in že kar legendarni Valentino Rossi, a sta jo odnesla brez hujših posledic. Toda sledila je prekinitev dirke z novim štartom v skrajšani inačici le dvajsetih krogov namesto 28, kolikor jih je bilo zapisanih pred 4. tekmo sezone.

Prvič v tem letu pa je bil na vrhu Dovizioso. Ubranil je ugled najboljšega na dirki za VN Avstrije, kjer je bil najboljši že pred enim letom. Zanimivo pa, da je bil na prejšnji tekmi v Brnu komaj 11., prav pred preizkušnjo na Spielbergu je napovedal slovo od svojega Ducatija. Ob njem sta bila na stopničkah še Španec Joan Mir in Avstralec Jack Miller, osmoljenec dneva pa je bil španski dirkač Alex Rins, ki je bil 10 krogov pred koncem v igri za zmago, pa je obtičal ob progi v pesku ...


Komentarji: