Dvojec nadaljuje v slogu iz leta 2017

Uspešen začetek sezone za šprinterje na mirnih vodah.
Fotografija: Vid Debeljak ni bil zadovoljen s svojim veslanjem, čeprav se je uvrstil v polfinale. FOTO: KZS
Odpri galerijo
Vid Debeljak ni bil zadovoljen s svojim veslanjem, čeprav se je uvrstil v polfinale. FOTO: KZS

Poznanj – Na poljskem jezeru Malta se je začela prva tekma za svetovni pokal v šprintu na mirnih vodah. Tekmovalcem so povzročali nemalo preglavic veter in valovi, ki so v kvalifikacijah nagajali tudi petim slovenskim čolnom. Med njimi sta se najbolje odrezali Špela Ponomarenko Janić in Anja Osterman z drugim mestom v svoji skupini.

Uveljavljeni kajakaški dvojec, ki je razveseljeval s kolajnami v sezoni 2017, je po letu dni premora zaradi porodniške odsotnosti Ponomarenko Janićeve zaostal le za Belorusinjama Volho Kudženko in Marino Litvinčuk ter si zagotovil napredovanje v polfinale. »Doma sva opravili nekaj kakovostnih treningov, na Poljskem pa so bile razmere primernejše za spust kot za mirne vode, a nama to ni povzročalo težav. To je dobra spodbuda za polfinale in finale,« je po nastopu optimistično ocenila Ostermanova.
 

Tako hitro, da je šlo počasi


V polfinale se je s petim časom skupine uvrstil tudi Jošt Zakrajšek na 1000-metrski razdalji in dejal: »Slišalo se bo čudno, ampak bilo je tako hitro, da je šlo kar počasi. V vetru in valovih nisem našel pravega ritma, tako da so bili zavesljaji precej prazni, brez pravega pritiska na list vesla. Jutri bo za dobro uvrstitev potrebno veslati, kot se spodobi.«

Po uspehih, ki jih je dosegal v šprintu na divjih vodah, se je Vid Debeljak odločil nove izzive. Nastopil je v kvalifikacijah na 200 metrov in dosegel četrti čas, a kljub uvrstitvi v polfinale ni bil zadovoljen z veslanjem. Na tekmovališče se je podala tudi Mia Medved, ki je prvič veslala na tekmi svetovnega pokala v enojcu in v kvalifikacijah kajakašic na 200 metrov dosegla sedmi rezultat. v svoji skupini Poslovil se je tudi kajakaš Rok Šmit na 200 metrov; v svoji skupini je bil šesti.

Preberite še:

Komentarji: