Ema Kozin že nestrpno odšteva dneve, nov osebni rekord Pavlina

Slovenska boksarska »princeska« se bo naslednjič v ring povzpela 4. junija v Nemčiji.
Fotografija: Ema Kozin je na zadnjih treningih zapustila zelo dober vtis. FOTO: Uroš Hočevar/Delo
Odpri galerijo
Ema Kozin je na zadnjih treningih zapustila zelo dober vtis. FOTO: Uroš Hočevar/Delo

Slovenska profesionalna boksarka Ema Kozin (21 zmag, 11 z nokavtom, 1 neodločen izid, 1 poraz) že nestrpno odšteva zadnje dneve do svojega naslednjega dvoboja, ki ga bo imela 4. junija v nemškem Aalnu. V tamkajšnji dvorani Ulricha Pfeifferja bo prekrižala pesti z izkušeno Madžarko Szilvio Szabados (18 zmag, 9 z nokavtom, 18 porazov).

»To bo dvoboj za naslov svetovne prvakinje v supervelterski kategoriji po različici WBF. Sprva je bilo mišljeno, da bi se Ema 28. maja borila tudi za srebrni šampionski pas združenja WBC proti Noni Tenge (20 zmag, 11 z nokavtom, en neodločen izid, en poraz), vendar pa Južnoafričanka ni dobila vizuma za Nemčijo. Kot njena zamenjava je vskočila Szilvia Szabados,« je sporočil Rudolf Pavlin, trener in menedžer Kozinove, in dodal, da naj bi se za lovoriko WBC potegovala septembra ali oktobra.

Čeprav 31-letna Madžarka nima blesteče profesionalne statistike, je nikakor ne podcenjuje. »Szilvia, ki se je pomerila z več vrhunskimi boksarkami, med drugimi tudi z ameriško šampionko Claresso Shields, je precej neugodna borka, saj se trudi od vsega začetka pritiskati na svoje tekmice. A me za Emo ne skrbi, saj je na zadnjih treningih zapustila zelo dober vtis,« je še dejal Pavlin, ki je pred dnevi v Mantovi ujel svojega največjega soma doslej, dolgega kar 232 centimetrov in težkega več kot 100 kilogramov.

Preberite še:

Komentarji: