Formula 1 na zelo tankem ledu

Letošnje svetovno prvenstvo bi moralo imeti 22 dirk, že zdaj pa jih je osem odpovedanih ali preloženih.
Fotografija: Voznik McLarna Lando Norris med februarskim testiranjem vozila v Barceloni. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Voznik McLarna Lando Norris med februarskim testiranjem vozila v Barceloni. FOTO: Reuters

Šef moštva McLaren Zak Brown je dejal, da je zaradi pandemije koronavirusa formula 1 »na zelo tenkem ledu«, saj je v pogovoru za britansko medijsko hišo BBC ocenil, da se bodo najmanj štiri ekipe težko vrnile v tekmovanje za svetovno prvenstvo. Letošnje svetovno prvenstvo bi moralo imeti 22 dirk, že sedaj pa jih je osem odpovedanih ali preloženih.

»To je lahko zelo uničujoče za moštva. Če jih ne bo dovolj za nastopanje, je to posledično uničujoče tudi za celotno formulo ena,« je dejal Brown. Izvršni direktor britanske ekipe je dodal, da so se ekipe že poenotile in znižale stroške za prihodnjo sezono s 175 milijonov ameriških dolarjev na 150 (138,7 milijona evrov), a da jih bo treba še bolj.


»Mislim, da ta kriza ni mogla priti ob slabšem času«


»Že doslej so imele nekatere ekipe velike težave. V tej zdravstveni in ekonomski krizi se bodo povečale in razširile na druge ekipe. Ni si mogoče niti predstavljati, da bi ljudje stali v vrsti, da prevzamejo ekipe v krizi, kot se je v preteklosti dogajalo,« je menil Brown. »Mislim, da ta kriza ni mogla priti ob slabšem času. Zato menim, da je formula ena na zelo tankem ledu,« je dodal Američan.

Moštvo McLarna je od ustanovitve leta 1963 z osmimi konstruktorski naslovi tretje najuspešnejše v zgodovini. Zanj so med drugimi nastopali zvezdniki Emerson Fittipaldi, Niki Lauda, Alain Prost, Ayrton Senna, Mika Haekkinen in Fernando Alonso.

Preberite še:

Komentarji: