Francoski šampion nima mirnega spanca, finskemu asu zgorel Fordov dirkalnik (VIDEO)

Vodilni Sebastien Ogier ima manj kot deset sekund naskoka pred drugouvrščenim Fincem Teemujem Suninenom.
Fotografija: Finski »čudežni deček« Kalle Rovanperä je po drugem dnevu relija za svetovno prventvo v Mehiki na petem mestu. FOTO: AFP
Odpri galerijo
Finski »čudežni deček« Kalle Rovanperä je po drugem dnevu relija za svetovno prventvo v Mehiki na petem mestu. FOTO: AFP

Ljubljana – Francoski dirkač Sebastien Ogier (toyota yaris), ki se lahko pohvali s šestimi (zaporednimi) naslovi svetovnega prvaka v reliju (med letoma 2013 in 2018), je na najboljši poti k šesti zmagi na dirki v Mehiki. Drugi tekmovalni dan relija v okolici Leona, ki ga je zaznamoval tudi požar Fordovega dirkalnika Finca Esapekke Lappija, se je namreč 36-letni as iz Gapa na jugovzhodu Francije prebil na vrh semaforja rezultatov.

Toda Ogier ne bo imel mirnega spanca. Najbližji zasledovalec, Finec Teemu Suninen (ford fiesta), mu namreč diha za ovratnik z zaostankom 8,2 sekunde, tretjeuvrščenega Belgijca Thierryja Neuvilla (hyundai i20) pa po sedmi hitrostni preizkušnji (od 24) od Ogierja loči 19,3 sekunde.


Na četrtem mestu je bil Suninenov rojak in moštveni kolega Esapekka Lappi (+ 23,9). Ker pa se mu je po prihodu v cilj etape vnel Fordov dirkalnik, ki je nato spektakularno povsem zgorel, je bil prisiljen 29-letni Finec odstopiti.

»Ko sva prispela v cilj, je Janne (Ferm, sovoznik) odprl vrata in rekel, da avto gori. Nisem si mislil, da je ogenj že tako velik, zato sem peljal naprej in vozil še kar nekaj časa. Šele ko sem ostal brez zavor, sem dojel, da gori kot prekleto. Takrat sem skočil iz dirkalnika,« je razkril Lappi, ki ga je požar toliko bolj presenetil, ker med hitrostno preizkušnjo ni imel prav nobenih težav.

Vodilni v skupni razvrstitvi za svetovno prvenstvo, Valižan Elfyn Evans (toyota yaris, + 32,4), je tako pridobil eno mesto, tako da je četrti. Na petem mestu je finski »čudežni deček« Kalle Rovanperä (toyota yaris, + 34,8), ki ima pred šestouvrščenim Estoncem Ottom Tänakom (hyundai i20), lanskim svetovnim prvakom, vsega 1,7 sekunde zaloge.

Preberite še:

Komentarji: