Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Gajser pokazal veliko, a še zdaleč ne vsega

Tim Gajser potrdil, da bo v novi sezoni SP med glavnimi aduti za naslov.
Tim Gajser je na uvodu v sezono SP potrdil vrhunsko pripravljenost. FOTO: Honda HRC
Tim Gajser je na uvodu v sezono SP potrdil vrhunsko pripravljenost. FOTO: Honda HRC
5. 3. 2019 | 10:00
3:51
Motokrosistični zvezdnik Tim Gajser je na uvodni dirki sezone v Argentini potrdil, kar je dejal pred začetkom svetovnega prvenstva v MXGP. Motivacija, ki jo je pogrešal v zadnjih dveh letih, se je vrnila, tudi telesna priprava, na kateri sta delala z novim kondicijskim trenerjem, je na visoki ravni. Vse to je lepo unovčil v Patagoniji, kjer je zaostal le za Antonijem Cairolijem.

Pred odhodom na uvod sezone SP v Argentino je Timov oče Bogomir Gajser poudaril, da je njegov sin pripravljen najbolje v
karieri in da se nadeja, da bo 22-letnik predstave s treningov prenesel tudi na dirko.

»To, kar je pokazal na tekmi, še ni tisto, kar je kazal na treningih. Če bi dirkal kot doma, bi zmagal. A vzemimo v zakup, da je bila to šele prva dirka sezone, pa na kvalifikacijah je dan prej padel, tudi zato je na trenutke na dirki vozil zadržano. Ampak vse skupaj je v redu, sem zadovoljen,« je nastop nekdanjega svetovnega prvaka ocenil Gajser starejši, ki tokrat ni spremljal sina na prizorišču, ampak od doma.
 

Zakrčen, a na pravi poti


V prvi vožnji se je Gajser s štarta izstrelil peti, v nadaljevanju je dirkal odločno, Romaina Febvreja je z 2. mesta izrinil v finišu, pred njim pa je ostal zgolj neulovljivi Cairoli. V drugi vožnji je s svojo hondo štartal najhitreje, a ga je kmalu prehitel Febvre, nato pa je prednju švignil devetkratni svetovi prvak Cairoli. Po polovici dirke je slovenski as spet pokazal Febvreju, kdo je boljši, in v cilju še drugič zaostal le za najizkušenejšim v karavani Cairolijem.

Timov oče Bogo Gajser pravi, da njegov sin na dirki ni pokazal tistega, kar kaže na treningih, a začetek je dober. FOTO: Honda HRC 
Timov oče Bogo Gajser pravi, da njegov sin na dirki ni pokazal tistega, kar kaže na treningih, a začetek je dober. FOTO: Honda HRC 


»V sobotnih kvalifikacijah sem grdo padel, nekaj bolečin sem čutil tudi na dirki. Štart v prvi vožnji je bil soliden, a v nadaljevanju sem moral trdo delati, da sem se prebil naprej. V drugi sem začel bolje, ampak bil sem v krču, nisem se dovolj sprostil, kar sta izkoristila Febvre in Cairoli ter me prehitela. Skušal sem držati stik z njima in prehitel Febvreja. Trudil sem se še bolj napadati, da bi se približal vodilnemu Cairoliju, a sva ves čas vozila stanovitno, ločili sta naju dve sekundi,« je Gajser strnil vtise in dodal, da se na motorju dobro počuti, vesel je, da je tudi hitrost visoka in da je zmogel dobra štarta.

»Smo na pravi poti,« deluje zadovoljen, saj je na uvodu v sezono, ki bo postregla z 19 dirkami po vsem svetu, dobil potrditev o uspešnem pripravljalnem obdobju.
 

Kdaj se bo vrnil Herlings?


Konec meseca naj bi se mu na naslednji preizkušnji, ki bo v Veliki Britaniji, v eliti pridružil še Klemen Gerčar, ki je ta čas bolniško odsoten, v SP pa namerava odpeljati vse dirke na evropskih tleh. V razredu MX2 se bosta takrat dokazovala Jan Pancar in Maks Mausser, ki je večji del priprav vadil s Timom, saj ga trenira Bogomir Gajser. »Naslednje prizorišče je Matterley Basin, kjer mi je proga zelo všeč. Dal bom vse od sebe, skušal uživati na motorju in voziti, kot znam,« se je Gajser ozrl k novi priložnosti 24. marca.

Karavana je sezono začela brez branilca naslova Jeffreyja Herlingsa, ki si je na pripravah v Španiji poškodoval stopalo in prestal operacijo. Sredi meseca ga čaka nov pregled po zapleteni poškodbi, po katerem naj bi bilo znano, kdaj se bo pridružil tekmecem v eliti.

Haloški as se je dvaintridesetič v karieri povzpel na stopničke v elitnem razredu MXGP. FOTO: Honda HRC 
Haloški as se je dvaintridesetič v karieri povzpel na stopničke v elitnem razredu MXGP. FOTO: Honda HRC 

 

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine