Gajser za zmago dobil igro mačke z mišjo

Slovenski motokrosist na VN Trentina prvič slavil v razredu MXGP.
Fotografija: Tim Gajser se je na VN Trentina razveselil prve zmage po letu 2017. FOTO: HRC
Odpri galerijo
Tim Gajser se je na VN Trentina razveselil prve zmage po letu 2017. FOTO: HRC

Najboljši slovenski motokrosist Tim Gajser je dosegel prvo letošnjo zmago v svetovnem prvenstvu MXGP! Prvič v karieri je v tem razredu slavil na VN Trentina, enem najbližjih prizorišč Sloveniji, kjer se že tradicionalno zbere zelo veliko število slovenskih gledalcev. Tokrat je moral Makolčanu premoč priznati tudi Antonio Cairoli, do današnje dirke še neporažen v tej sezoni.

Gajser in Cairoli sta bila tudi na četrti letošnji dirki razred zase, uprizorila sta izjemno bitko, obe izjemno zanimivi vožnji pa sta pripadli Slovencu. Ta je bil najboljši že v včerajšnjih kvalifikacijah, nato pa v prvi vožnji slabše štartal (5.), a se hitro prebil za Italijanov hrbet, ga kar nekaj časa napadal, nato pa ga prehitel tik pred koncem, v "slovenskem" ovinku. "Nisem najbolje štartal in vedel sem, da moram čim prej prehiteti tekmece do Tonija. Potem sem se usidral za njim in ni se mi mudilo, saj sem se zavedal, da je dirka dolga. Prehitel sem ga v idealnem trenutku in zdaj se že veselim druge vožnje," je dejal Gajser po prvem delu tekme.

Drugega je veliko bolje začel, se na štartu prebil v vodstvo, vodil je do polovice, nato pa se je začel pravi boj, saj ga je Cairoli prehitel, Gajser mu je vrnil štiri minute pred koncem, v zadnjem krogu rednega dela se je spet na čelo prebil Italijan, ki pa je ob vstopu v predzadnji krog padel in dvoboj je bil vendarle odločen.

"Neverjetno, brez besed sem. To je bila res prava igra mačke z mišjo. Izjemna dirka in res sem srečen in ponosen," je bil po zmagi, svoji prvi po letu 2017, presrečen Gajser, ki je takoj po koncu odvrgel motor, stekel k svojim navijačem in se poveselil z njimi.

Gajser je s tem nadaljeval niz uvrstitev na zmagovalni oder, potem ko je bil v Argentini in v Veliki Britaniji drugi, nazadnje na Nizozemskem pa tretji. V skupnem seštevku za Cairolijem zdaj zaostaja za 16 točk.

Drugi slovenski tekmovalec Klemen Gerčar je zasedel 29. mesto med 32 uvrščenimi.

Več iz te teme:

Komentarji: