Hamiltona bolj zanimajo lepotice kot milijonska pogodba

Na obeh treningih pred nedeljsko dirko v Monaku sta bila najhitrejša Red Bullova voznika.
Fotografija: Daniel Ricciardo je včeraj na treningu postavil rekord proge v Monte Carlu.
Odpri galerijo
Daniel Ricciardo je včeraj na treningu postavil rekord proge v Monte Carlu.

Monte Carlo – Kje in kdaj, če ne v Monaku to nedeljo, si govorijo v Scuderii Ferrari pred nedeljsko dirko na ulicah prestižnega Monte Carla. Lani so prav v kneževini zadali najhujši udarec Mercedesu, po katerem se kar dolgo ni pobral.

Dirka za VN Monaka se bo začela v nedeljo ob 15.10, jutri ob 15. uri bodo še kako pomembne kvalifikacije, ki običajno določijo tudi končni vrstni red pri vrhu, saj je prehitevanje na ulični dirki praktično nemogoče.
 

Hamilton lani šele sedmi


Po petih preizkušnjah je na vrhu Lewis Hamilton (Mercedes, 95 točk) pred Sebastianom Vettlom (Ferrari, 78), Valtterijem Bottasom (Mercedes, 58), Kimijem Räikkönenom (Ferrari, 48) in Danielom Ricciardom (Red Bull, 47).



Po slabem štartu je branilec naslova Hamilton nanizal dve zmagi, posebej prepričljiv je bil nazadnje v Barceloni. Rdeči iz Maranella so hitro zapravili zgodnje vodstvo in če ne bodo izkoristili primerjalnih prednosti v Monaku, se jim ne obeta nič dobrega. Lani je Ferrari dosegel dvojno zmago, potem ko je moral Räikkönen nekaj krogov pred ciljem v bokse in je zmago prepustil Vettlu.

Pritisk bo na slednjemu, ki se z velikim tekmecem Hamiltonom bori za peti naslov. V zadnjem času mu ne gre po načrtih, pred dvema dirkama je v Bakuju zapravil najboljši štartni položaj in bil po napaki šele četrti, pred dvema tednoma so ga poklicali na nepotrebno menjavo gum in je spet ostal brez zmagovalnega odra.

Če je bilo dirkališče v Barceloni z dolgimi ravninami pisano na kožo srebrnim puščicam, je zaviti 3,4 km dolgi krog v Monte Carlu po okusu italijanskega moštva.

»Barcelona nam ni ustrezala, ves čas smo bili v zaostanku. Čas bo pokazal, ali smo še vedno na pravi poti,« je bil skromen Vettel. Tudi Hamilton se ni širokoustil. »Pričakujem zahteven vikend, morda ne bomo imeli ritma konkurentov. V tem športu so pač vzponu in padci. Za nami je šele pet dirk, še vedno se učimo in spoznavamo svoje avtomobile,« je dejal Anglež, ki je bil lani tukaj šele sedmi, potem ko je štartal s 14. mesta, in ga je po dirki zagrabil obup: »Kar je bilo, je bilo. Upam, da bo tokrat drugače. V Monaku moraš biti še bolj pameten kot drugje, je tehnično in umsko najbolj zahtevno prizorišče med vsemi.«
 

Leclerc na svojem dvorišču


Zato pa je zmaga toliko slajša, bi lahko dodali. Novinec Charles Leclerc (Sauber) si je kajpak ne mora obetati ob debiju v domačem mestu – je prvi Monačan v F1 po Olivieru Beretti leta 1994 –, zato pa si jo lahko Bottas, ki bo vozil s posebno čelado v čast rojaku Miki Häkkinenu, ki je v Monte Carlu edino zmago dosegel pred 20 leti.

»Takrat je tudi osvojil naslov prvaka. Želel sem mu dati priznanje, saj ga zelo spoštujem kot dirkača in človeka, pa tudi tri modre črte na beli podlagi so mi bile vedno všeč,« je pojasnil Bottas in se tudi obregnil ob moštvenega kolega Hamiltona, ki zavlačuje s podaljšanjem pogodbe z Mercedesom, kar tudi njega pušča v negotovosti: »Rad bi ostal tukaj dlje kot leto dni in še naprej sodeloval z njim, saj iz mene izvleče največ.«
 

Hamilton in Vettel enotna glede lepotic


Hamilton? Nikamor se mu ne mudi, je dejal in se razveselil snidenja z lepoticami, ki se jim v razkošnem Monte Carlu niso odrekli. »Ženske so najlepša bitja na svetu in Monako je zelo elegantno mesto, zelo prijetno se počutim,« je razmišljal Hamilton, veliki tekmec Vettel mu je prikimal: »Vsa stvar glede hostes je bila prenapihnjena. Ne verjamem, da je bila katera od deklet kdaj prisiljena v to. Strinjam se z Lewisom, zares so lepe.«

Kot veleva tradicija v Monaku, je danes prost dan, s prostimi treningi so opravili že včeraj. Na obeh je bil najhitrejši Ricciardo, ki je dopoldne dosegel rekord proge 1:12,126, dvojni uspeh Red Bulla pa je dopolnil mladi Max Verstappen.

Komentarji: