Italijanski mediji: novi slovenski odbojkarski selektor bo Giampaolo Medei

Očitno bo dosedanjega selektorja Slobodana Kovača zamenjal nekdanji trener Civitanove.
Fotografija: Giampaolo Medei ima odlične trenerske reference, selektorskih še ne. FOTO: Roman Kručinin/CEV
Odpri galerijo
Giampaolo Medei ima odlične trenerske reference, selektorskih še ne. FOTO: Roman Kručinin/CEV

Ljubljana – Medtem ko slovenska sedma sila čaka na potrditev vodstva Odbojkarske zveze Slovenije (OZS), kdo bo na mestu selektorja članske moške reprezentance nasledil Srba Slobodana Kovača, pa italijanski mediji nič ne čakajo na informacije Metoda Ropreta, temveč so že izbrskali ime najverjetnejšega novega selektorja.


Po vzoru Andree Gianija


Skladno z Ropretovimi napovedmi, da naj bi preferirali strokovnjaka po vzoru zelo uspešnega Andree Gianija (torej mladega nekdanjega vrhunskega odbojkarja z nekaj trenerskimi izkušnjami, ki pa v selektorski vlogi še ni bil), se kot glavni favorit v izboru omenja 45-letni Giampaolo Medei, ki resda za seboj nima izjemne igralske kariere, se je pa že zelo izkazal kot trener.


Zamenjal tri francoske klube


Preden je v minuli sezoni prevzel vodenje prvoligaškega velikana Civitanove, si je kruh služil v treh francoskih kolektivih (Narbonne, Beauvais, Tours), še pred tem pa v domovini pri Latini kot prvi trener in pri Macerati, Milanu in Modeni kot pomočnik. Govorice o selektorskem stolčku so še toliko glasnejše, ker od lanskega 10. decembra ne vodi več Civitanove.


Pomočnik selektorja Blenginija


Kot trener je že osvajal lovorike v obeh domačih tekmovanjih, v Evropi pa tako v ligi prvakov kot v pokalu CEV. Nekaj izkušenj z italijansko izbrano vrsto sicer že ima, toda ne kot selektor, temveč kot pomočnik Gianlorenzu Blenginiju od februarja leta 2016. Verjetno bo na slovensko klop pripeljal še nekaj italijanskih moči, eden od pomočnikov pa naj bi ostal tudi Sebastijan Škorc.

Preberite še:

Komentarji: