Janja Garnbret po napaki zaostala za Mio Krampl in Katjo Debevec

Med moškimi je prvo letošnjo zmago v težavnosti na tekmovanju v Ljubljani slavil Luka Potočar.
Fotografija: Mia Krampl (levo) je tokrat ugnala Janjo Garnbret. FOTO: Mavric Pivk/Delo
Odpri galerijo
Mia Krampl (levo) je tokrat ugnala Janjo Garnbret. FOTO: Mavric Pivk/Delo

Plezalni center Ljubljana je gostil prvo letošnje tekmovanje v težavnosti. Preizkušnjo, ki je štela za državno prvenstvo, je med članicami presenetljivo dobila Mia Krampl. Katja Debevec je bila druga, prva slovenska zvezdnica Janja Garnbret pa se je morala sprijazniti s tretjim mestom.

Svetovna prvakinja Garnbretova (Šaleški AO) je vodila po kvalifikacijah. V finalu pa je nepričakovano naredila napako in je končala že sredi smeri brez osvojenega vrha. Prvo mesto je osvojila svetovna podprvakinja Kramplova (AO Kranj), ki prav tako ni prišla do vrha smeri, a je njena višina obveljala za najvišjo. Na drugo stopničko se je zavihtela Debevčeva (PK Scena). Tik pod zmagovalnim odrom sta na četrtem in petem mestu končali Sara Čopar (ŠPO Celje) in Tjaša Slemenšek (Šaleški AO).


Konec meseca na tekmovanje v Innsbruck


Med člani je prvo letošnjo težavnostno zmago slavil Luka Potočar (ŠPO Radovljica), drugo mesto je pripadlo Anžetu Peharcu (AO Kranj), tretji je bil Domen Škofic (ŠPO Radovljica), četrti Milan Preskar (PK Kamnik) in peti Zan Lovenjak Sudar (PK Scena).

Tako Kramplova kot Garnbretova, ki bosta slovenski predstavnici v športnem plezanju na poletnih olimpijskih igrah v Tokiu, bosta nastopili na naslednji tekmi svetovnega pokala v Innsbrucku, kjer bo od 23. do 26. junija na sporedu tekmovanje v težavnosti in balvanih. Na avstrijskem Tirolskem bodo Slovenijo zastopali še Domen Škofic, Jernej Kruder, Luka Potočar, Gregor Vezonik, Martin Bergant, Anže Peharc, Milan Preskar, Zan Lovenjak Sudar, Matic Kotar in Žiga Zajc v moški ter ob Kramplovi in Garnbretovi še Lučka Rakovec, Vita Lukan, Tjaša Slemenšek, Lucija Tarkuš, Julija Kruder, Lana Skušek in Katja Debevec v ženski konkurenci.

Komentarji: