Japonki ustavili Trstenjakovo na poti do nove kolajne

Olimpijska prvakinja iz Ria de Janeira '16 na mastersu v Qingdau pristala na petem mestu.
Fotografija: Tina Trstenjak (desno) je na mastersu v Qingdau izgubila dva dvoboja, oba proti Japonkama. FOTO: IJF
Odpri galerijo
Tina Trstenjak (desno) je na mastersu v Qingdau izgubila dva dvoboja, oba proti Japonkama. FOTO: IJF

Ljubljana – Dan po Maruši Štangar (do 48 kg) in Adrianu Gombocu (do 66 kg) si je na mastersu v Qingdau (z nagradnim skladom skoraj 300.000 ameriških dolarjev) peto mesto izbojevala tudi najboljša slovenska judoistka Tina Trstenjak. Olimpijska prvakinja iz Ria de Janeira ’16 je v dvoboju za bronasto kolajno v kategoriji do 63 kilogramov izgubila z Japonko Masako Doi.

Celjska šampionka je bila v uvodnem krogu prosta, v drugem pa je z iponom izločila Izraelko Alice Schlesinger (10:0), ki se sicer bori za Veliko Britanijo. Novo zmago z iponom je nato Tina dosegla v osmini finala, ko je izločila Južnokorejko Mokhee Cho (10:0), nakar je morala v četrtfinalu priznati premoč Japonki Nami Nabekura (0:10).

Judoistka kluba Z'dežele Sankaku se je zatem preselila v repešaž, v katerem je ugnala Britanko Lubjano Piovesana (10:0). V obračunu za bronasto kolajno pa je Trstenjakovo na drugi strani tatamija pričakala še ena Japonka – Masako Doi, ki je dvoboj odločila v svojo korist, potem ko je 29-letno Celjanko dobro minuto pred koncem ujela v končni prijem.


Andreja Leški tekmovanje končala na devetem mestu


V slovenski paradni kategoriji se je danes na Kitajskem borila tudi Andreja Leški, ki je zasedla deveto mesto. Potem ko je bila uvodoma prav tako kot Tina prosta, je bila v drugem boljša od Filipinke Kijomi Vatanabe (10:0), v osmini finala pa je izgubila z Italijanko Mario Centracchio (0:7).

V Qingdau se bosta jutri občinstvu predstavili še polsestri Klara Apotekar (do 78 kg) in Ana Velenšek (nad 78 kg). Apotekarjeva, letošnja evropska prvakinja iz Minska, se bo v drugem krogu – v prvem bo prosta – pomerila z zmagovalko dvoboja med Kitajko Fei Chen in Portugalko Patricio Sampaio. Prva tekmica Velenškove pa bo Ukrajinka Galina Tarasova.

 

Preberite še:

Komentarji: