Jorgić in kolegi se poslavljajo po osmini finala

Slovenska reprezentanca izpadla na ekipnem EP v Malmöju.
Fotografija: Darko Jorgić in soigralci niso ugnali močnih Francozov. FOTO: Remy Gros/ITTF
Odpri galerijo
Darko Jorgić in soigralci niso ugnali močnih Francozov. FOTO: Remy Gros/ITTF

Slovenska moška namiznoteniška reprezentanca se je na evropskem prvenstvu v Malmöju poslovila v osmini finala. Izločila jo je močna Francija, ki je bila z bratoma Lebrun boljša z izidom 3:2. Za Slovenijo sta po točko prispevala Darko Jorgić in Deni Kožul, dva dvoboja je izgubil Peter Hribar, enega pa Jorgić.

V slovenskem taboru so računali na dve točki Jorgića in eno Kožula, to bi bila edina realna možnost, da Slovenija tekmece premaga. V ta namen je selektorica Andreja Ojsteršek Urh Kožula postavila na mesto tretjega igralca, Hribarja pa kot drugega. Načrt bi ji uspel, če bi Jorgić premagal oba brata Lebrun, Felixa in Alexisa, a se to ni zgodilo.

Zalomilo se je že na prvem obračunu, ko ga je ugnal Felix, tekmovalec, ki ga je izločil tudi na močnem julijskem turnirju v Ljubljani. Hrastničan je bil sicer na dobri poti, da se mu oddolži, vodil je z 2:1, a je nato gladko izgubil četrti niz, po ogorčenem boju pa še petega. S tem so možnosti postale skoraj ničelne, saj Hribar, po kakovosti tretji Slovenec, težko premaga igralce z evropskega vrha.

Slovenci tako prvenstvo zapuščajo z zmago proti Turčiji in porazoma proti Danski in Franciji. Dekleta so se poslovila že v predtekmovalni skupini, v kateri so izgubila proti Romuniji in Hrvaški.

Komentarji: