Kandidatov za prireditelja ZOI ne manjka

Predsednik Mednarodnega olimpijskega komiteja Thomas Bach je potrdil, da vlada izredno zanimanje za organizacijo zimskih olimpijskih iger 2036.
Fotografija: Predsednik Mednarodnega olimpijskega komiteja Thomas Bach je namignil, da bi ZOI 2036 lahko gostila Nemčija. FOTO: Ognen Teofilovski/Reuters
Odpri galerijo
Predsednik Mednarodnega olimpijskega komiteja Thomas Bach je namignil, da bi ZOI 2036 lahko gostila Nemčija. FOTO: Ognen Teofilovski/Reuters

Predsednik Mednarodnega olimpijskega komiteja (Mok) Thomas Bach je potrdil, da v svetu vlada izredno zanimanje za organizacijo zimskih olimpijskih iger 2036, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Bach ocenjuje, da je to sad reform, ki jih je Mok uvedel v zadnjih letih.

»Postopki so v polnem teku in lahko potrdim, da imamo že zdaj več kot 10 interesentov iz štirih kontinentov. Manjka predstavnik Oceanije, a za Brisbane bi bilo še malo prezgodaj. Upam, da se bo ta trend nadaljeval,« je dejal 68-letni Nemec in se tudi malce pošalil s svojo izjavo, saj je Brisbane gostitelj iger 2032.

Za Bacha je tematika še kako aktualna, saj se vnovič v kandidaturi resno pogovarjajo prav v Nemčiji, ki je igre nazadnje gostila leta 1972 v Münchnu. Zdaj so se po uspešni organizaciji združenih evropskih prvenstev prav Bavarci močno ogreli, da bi v regiji spet gostili najprestižnejše športno tekmovanje na svetu.

Preberite še:

Komentarji: