Kdo ali kaj lahko ustavi Janjo Garnbret na poti do zlata?

Slovenija bo imela v večernem finalu težavnostne preizkušnje na SP v športnem plezanju dve predstavnici, tudi Mio Krampl.
Fotografija: Janja Garnbret je še tretjič dosegla vrh. FOTO: Luka Fonda/PZS
Odpri galerijo
Janja Garnbret je še tretjič dosegla vrh. FOTO: Luka Fonda/PZS

Innsbruck – Kdo ali kaj lahko zaustavi slovensko športno plezalko Janjo Garnbret na poti do ubranitve naslova svetovne prvakinje v težavnosti? Očitno je, da je ta čas korak pred konkurenco, kar te dni dokazuje tudi v Innsbrucku, kjer je dvema do vrha preplezanima kvalifikacijskima dosežkoma danes popoldne dodala še vrh v polfinalu, s čimer se bo v večerni finale (ob 19. uri) zagnala z najboljšim izhodiščem. Polfinalno smer so do konca preplezale še Avstrijka Jessica Pilz, Korejka Ja-in Kim in Belgijka Anak Verhoeven, torej vse glavne favoritinje za težavnostna odličja.

Mia Krampl bo druga slovenska finalistka. FOTO: Luka Fonda/PZS
Mia Krampl bo druga slovenska finalistka. FOTO: Luka Fonda/PZS


Kramplova na krilih podviga iz Bruslja


V bitki za kolajne pa 19-letna vodilna v svetovnem pokalu ne bo edina slovenska zastopnica, saj se je skozi drugo sito, polfinalno, prebila tudi leto mlajša Mia Krampl, ki je konec avgusta v Bruslju postala mladinska evropska prvakinja na balvanih. Dosegla je rezultat 45 in na šestem mestu brez težav ujela šopek finalistk, kar bo njen največji dosežek v članski konkurenci, saj v svetovnem pokalu boljša kot sedma še ni bila. Tretja slovenska polfinalistka Lučka Rakovec, udeleženka oktobrskih olimpijskih iger mladih v Buenos Airesu, ni bila tako prepričljiva kot v kvalifikacijah in je z rezultatom 38 zasedla 22. mesto.
 

Komentarji: