Leclerc pred Hamiltonom slavil v boju za prvo startno mesto

Enaindvajsetletni Monačan Charles Leclerc si je drugič v karieri priboril najboljše startno izhodišče pred dirko.
Fotografija: FOTO: Erwin Scheriau/AFP
Odpri galerijo
FOTO: Erwin Scheriau/AFP

Monačan Charles Leclerc (Ferrari) je bil najhitrejši v kvalifikacijah voznikov formule ena pred veliko nagrado Avstrije in bo nedeljsko dirko svetovnega prvenstva na dirkališču Spielberg začel s prvega startnega mesta. Branilec naslova in vodilni v letošnjem prvenstvu, Britanec Lewis Hamilton (Mercedes), je bil drugi z 0,259 sekunde zaostanka.

Enaindvajsetletni Leclerc si je drugič v karieri priboril najboljše startno izhodišče pred dirko; prvi je začel že VN Bahrajna, druge dirke sezone SP.

Monačan <strong>Charles Leclerc</strong> (Ferrari) je bil najhitrejši v kvalifikacijah voznikov formule ena pred veliko nagrado Avstrije. FOTO: Leonhard Foeger/Reuters
Monačan Charles Leclerc (Ferrari) je bil najhitrejši v kvalifikacijah voznikov formule ena pred veliko nagrado Avstrije. FOTO: Leonhard Foeger/Reuters


Tretji pred VN Avstrijec, na kateri se spominjajo tudi nedavno preminulega Nikija Laude, je bil Nizozemec Max Verstappen (Red Bull, +0,436), četrti pa z že več kot pol sekundnim zaostankom Finec Valtteri Bottas (Mercedes +0,534).

Ferrarijev Sebastian Vettel je imel težave na dirkalniku po drugem treningu in na tretjem ni nastopil, in bo dirko začel z devetega mesta. Nemec bi bil sicer deseti, vendar je bil voznik Haasa Kevin Magnussen iz Danske, sprva peti, kaznovan s petimi mesti pribitka. Kazen je dobil zaradi uporabe novega menjalnika.

Komentarji: