Lewis Hamilton za osmi naslov s stomilijonsko pogodbo

Podaljšanje pogodbe še za dve leti z ekipo Mercedesa bo svetovnemu prvaku v formuli 1 navrglo kar 93 milijonov evrov.
Fotografija: Lewis Hamilton je v Spielbergu, kjer bo jutri osma dirka za svetovno prvenstvo v formuli 1, opravil še eno pomembno tekmo, še za dve leti je podaljšal pogodbo z ekipo Mercedes. FOTO: Georg Hochmuth/AFP
Odpri galerijo
Lewis Hamilton je v Spielbergu, kjer bo jutri osma dirka za svetovno prvenstvo v formuli 1, opravil še eno pomembno tekmo, še za dve leti je podaljšal pogodbo z ekipo Mercedes. FOTO: Georg Hochmuth/AFP

Sedemkratni svetovni prvak v formuli 1 Lewis Hamilton je podaljšal pogodbo z ekipo Mercedesa do leta 2023, je sporočila ekipa. Z njo je šestintridesetletni Britanec osvojil šest od svojih sedmih naslovov svetovnega prvaka, odkar se ji je pridružil leta 2012.

»Zelo sem navdušen, da bomo nadaljevali naše sodelovaje še naslednji dve sezoni,« je v sporočilu zapisana izjava Hamiltona.

Po poročanju angleških medijev bo nova dveletna pogodba Hamiltonu navrgla kar 93 milijonov evrov. Serijski prvak ima je v tej sezoni v Nizozemcu Maxu Verstappnu velikega tekmeca. Po sedmih dirkah za njim zaostaja 18 točk – 138:156.

Preberite še:

Komentarji: