Luka Božič zmagovalec tekme svetovnega pokala v Tacnu

Slovenska moška kanuistična reprezentanca je na domači tekmi svetovnega pokala v Tacnu upravičila vlogo favorita.
Fotografija: Luka Božič je postal zmagovalec tekme svetovnega pokala v slalomu na divjih vodah. FOTO: Matej Družnik
Odpri galerijo
Luka Božič je postal zmagovalec tekme svetovnega pokala v slalomu na divjih vodah. FOTO: Matej Družnik

Slovenska moška kanuistična reprezentanca je na domači tekmi svetovnega pokala v Tacnu upravičila vlogo favorita. Tekmo je namreč dobil Luka Božič, kar je njegova druga zmaga v svetovnem pokalu. Njegov uspeh sta s šestim in devetim mestom dopolnila Benjamin Savšek in Jure Lenarčič.

Luka Božič je takole proslavil pomembno zmago v Tacnu. FOTO: Matej Družnik
Luka Božič je takole proslavil pomembno zmago v Tacnu. FOTO: Matej Družnik


Že vožnje v kvalifikacijah in polfinalu so napovedovale slovenski uspeh, v polfinalu sta Savšek in Božič zasedla drugo mesto. Božič je polfinalno vožnjo v finalu še nadgradil, evropski prvak Savšek, ki je bil v finalu do prvega vmesnega časa še pred reprezentančnim kolegom, pa ne. V spodnjem delu je začel zbirati dotike, nastop se mu je podrl, tako da višje od šestega mesta ni mogel.


Pri dekletih dve finalistki


Božič je po Seu d'Urgellu in letu 2018 zabeležil drugo zmago, v Tacnu pa se je med posamezniki drugič zavihtel na stopničke. Savšek ostaja pri štirih zmagah. »Zmaga doma je nekaj posebnega, čeprav je treba priznati, da to ni bil pravi svetovni pokal. A zmaga je zmaga. Uspela mi je solidna vožnja, toda še zdaleč ne popolna. Na startu se nisem dobro počutil. Nisem imel pravih občutkov, a tudi s slabšimi vožnjami se da zmagati. Bil pa sem napadalen, to mi je prineslo zmago,« je dejal zmagovalec.

Šved Isak Ohrstrom je bil najhitrejši v soboto. FOTO: Matej Družnik
Šved Isak Ohrstrom je bil najhitrejši v soboto. FOTO: Matej Družnik


Pri dekletih je imela Slovenija dve finalistki. Alja Kozorog, ki je tretjič v karieri veslala v finalu, je bila blizu ponovitvi lanskega četrtega mesta, bila je peta, boljši dosežek pa so ji odnesli trije dotiki. Lea Novak, tretja v polfinalu, je nastopila slabše, z velikim zaostankom je zasedla sedmo mesto.

Tudi Eva Terčelj je opozorila nase v Tacnu. FOTO: Matej Družnik
Tudi Eva Terčelj je opozorila nase v Tacnu. FOTO: Matej Družnik


Zmagala je Brazilka Ana Satila pred Francozinjo Luce Prioux, najhitrejšo v polfinalu, tretja je bila tako kot v kajaku Američanka Evy Leibfarth, ki je kot edina progo preveslala brez kazenskih sekund. Presenetljiva letošnja evropska prvakinja Čehinja Gabriela Satkova je bila šele šesta.

Preberite še:

Komentarji: