Mick Schumacher kronani dedič Schumacherjeve dinastije

"Schumi" mlajši je postal svetovni prvak v formuli 3, avstrijska legenda Gerhard Berger mu napoveduje bleščečo prihodnost tudi v formuli 1.
Fotografija: Mick Schumacher je postal prvak v formuli 3. FOTO: AFP
Odpri galerijo
Mick Schumacher je postal prvak v formuli 3. FOTO: AFP

Mick Schumacher nadaljuje sijajno družinsko dirkaško tradicijo in gre po poti očeta Michaela Schumacherja, sedemkratnega svetovnega prvaka, in strica Ralfa Schumacherja, zmagovalca šestih dirk v formuli 1.

Včeraj so 19-letnega Micka Schumacherja okronali za svetovnega prvaka v evropski formuli 3. V domačem Hockenheimu je osvojil drugo mesto, kar je bila njegova 14. uvrstitev na zmagovalni oder v sezoni, ki je imela 30 dirk. Že prej je bilo jasno, da mu lovorike nihče ne more vzeti. Zmagal je sedemkrat.

"Mick ima dirkaške gene Michaela," je o njem povedal Gerhard Berger, nekdanji avstrijski dirkač v formuli 1. "Če bo še naprej kazal takšne predstave, lahko nekega dne pride tudi v formulo 1," je dodal Berger, ki je dirkal za štiri moštva, Arrows, Benetton, Ferrari in McLaren ter vpisal deset zmag v F1.
 

Wolff: Novo veliko ime v F1


Nad nemškim najstnikom, ki je prejšnji mesec zmagal kar petkrat zapored, je navdušen tudi šef moštva Mercedes, prav tako Avstrijec, Toto Wolff. "Lahko bi postal veliko ime v našem športu. Fant je zaradi svojega porekla od začetka pod drobnogledom in stalnim pritiskom, s katerim se dobro nosi, kar ni lahko," je Mickovo psihično stabilnost izpostavil Wolff, čigar varovanec Lewis Hamilton je na pragu petega naslova v formuli 1 in ga lahko potrdi že konec tedna v ZDA.

Mick Schumacher je zmagal na sedmih dirkah v sezoni. FOTO: AFP
Mick Schumacher je zmagal na sedmih dirkah v sezoni. FOTO: AFP


Italijanski športni časnik Gazzetta dello Sport je Micka Schumacherja označlil za "kronanega dediča Schumacherjeve dinastije". Minilo je 14 let od Michaelovega zadnjega naslova svetovnega prvaka in 28 let, odkar je postal zmagovalec tedaj nemške serije F3. Takrat je bil dve leti starejši, kot je zdaj njegov sin.

Za najstnika, ki nosi enega najbolj znanih priimkov v svetu motošporta, je bila prva lovorika zelo dobrodošla. "Je dokaz, da delam dobro in da sem na pravi poti," je dejal Mick Schumacher, ki si je z naslovom pridobil pravico do t. i. super licence, potrebno za nastopanje v formuli 1.
 

Kakšen bo naslednji korak?


Zdaj se poraja vprašanje, ali naj kariero nadaljuje v formuli 2 ali morda še višje. "Nisem se še odločil o naslednjem koraku," je povedal Schumacher mlajši, ki je požel veliko zanimanja v Hockenheimu, kjer je njegov oče zmagal štirikrat. Nemška državna televizija ZDF je imela z njim intervju, vendar v njem ni bilo govora o zdravstvenem stanju Michaela Schumacherja, zdaj starega 49 let, ki se ni pojavil v javnosti od hude nesreče na smučanju decembra 2013.

Mnogi bi radi v formuli 1 čim prej spet videli ime M. Schumacher. FOTO: AFP
Mnogi bi radi v formuli 1 čim prej spet videli ime M. Schumacher. FOTO: AFP

Komentarji: