Mladi Finec po slabem štartu neulovljiv za tekmece v Keniji

Kalle Rovanperä si je vso konkurenco pokoril tudi na znamenitem reliju za svetovno prvenstvo v Afriki.
Fotografija: Kalle Rovanperä je bil najhitrejši tudi na reliju Safari. FOTO: Tony Karumba/AFP
Odpri galerijo
Kalle Rovanperä je bil najhitrejši tudi na reliju Safari. FOTO: Tony Karumba/AFP

 Čeprav Kalle Rovanperä (toyota yaris) relija za svetovno prvenstvo v Keniji ni začel najbolje (v uvodni hitrostni preizkušnji se je skoraj prevrnil), je v nadaljevanju zanesljivo opravil z vsemi tekmeci. V cilju je imel namreč 21-letni Finec skoraj minuto naskoka pred drugouvrščenim moštvenim sotekmovalcem, Valižanom Elfynom Evansom (+ 52,8).

Toyotino popolno slavje sta s tretjim in četrtim mestom zaokrožila Japonec Takamoto Kacuta (+ 1:42,7) in Francoz Sebastien Ogier (+ 2:10,3). Razred zase na »Safariju« pa je bil – kot že omenjeno – Rovanperä, ki je tako slavil še četrto letošnjo zmago in skupno šesto med svetovno elito.

»Počutim se sijajno. To je bila najtežja dirka, ki sem jo kadarkoli vozil. Vsi v ekipi si zaslužijo pohvale, saj so izvrstno opravili svoje delo. Naši avtomobili so delovali brez težav, tokrat smo imeli z naskokom najboljši dirkalnik,« je poudaril mladi finski as. Z novim podvigom se je še utrdil na vrhu skupnega seštevka za svetovno prvenstvo, v katerem ima že 65 točk zaloge Belgijcem Thierryjem Neuvillom (hyundai i20), ki je bil tokrat z velikanskim zaostankom (+ 10:40,9) peti.

Belgijec Thierry Neuville se je moral tokrat sprijazniti s petim mestom. FOTO: Tony Karumba/AFP
Belgijec Thierry Neuville se je moral tokrat sprijazniti s petim mestom. FOTO: Tony Karumba/AFP

Naslednji reli bo med 14. in 17. julijem na sporedu v Estoniji.

Preberite še:

Komentarji: