MotoGP se poleg savdskega ozira tudi na indijski trg

Prvi mož podjetja Dorna Sports, Španec Carmelo Ezpeleta, je dejal, da bo prihod svetovnega prvenstva v Indijo »neverjeten spektakel za navijače«.
Fotografija: Legendarni nemški dirkač Michael Schumacher, takrat član ekipe Mercedes, med ogledom steze dirkališča Buddh International oktobra 2011. FOTO: Toru Hanai/Reuters
Odpri galerijo
Legendarni nemški dirkač Michael Schumacher, takrat član ekipe Mercedes, med ogledom steze dirkališča Buddh International oktobra 2011. FOTO: Toru Hanai/Reuters

Direktor podjetja Dorna, ki si lasti komercialne pravice za motociklistične dirke, Španec Carmelo Ezpeleta, upa, da bo Indija v elitnem razredu motoGP kmalu gostila dirko svetovnega prvenstva, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Po nedavnem obisku dirkališča Buddh International Circuit v New Delhiju so pri podjetju Dorna predvideli veliko nagrado Indije »v bližnji prihodnosti«.

Ezpeleta je dejal, da bo prihod svetovnega prvenstva v Indijo »neverjeten spektakel za navijače« in bo športu omogočil rast v tej regiji.

»Dirkanje v Indiji bi bilo dokaz naše zavezanosti, da čim bolj odpremo vrata v ta šport, in bil bi pomemben dosežek za prvenstvo,« je dejal Španec in dodal: »Indija bi lahko bila eden največjih trgov motoGP v smislu gledanosti in prihodkov, kot je napovedal indijski minister za šport Shri Anurag Thakur.«

Steza Buddh International je že gostila formulo ena, med letoma 2011 in 2013 pa je priredila tri velike nagrade v tem športu. MotoGP si prizadeva povečati svojo globalno privlačnost in je ta mesec podpisal memorandum o soglasju s Savdsko Arabijo, da bo prvenstvo kmalu pripeljali tudi tja.

Ta konec tedna bo dirko gostila Japonska, prve tri dirkače v skupnem seštevku loči le 17 točk, na vrhu pa je branilec naslova, Francoz Fabio Quartararo.

Preberite še:

Komentarji: