Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Na dirki se je smrtno ponesrečil voznik formule 2 Anthoine Hubert

Med dirko se je zgodila huda nesreča zaradi katere so prireditelji preizkušnjo takoj prekinili in jo nato odpovedali. Prireditelji dirke so sporočili, da je 22-letni Hubert umrl, Correa pa je utrpel več zlomov.
Anthoin Hubert je podlegel poškodbam. FOTO: Twitter
Anthoin Hubert je podlegel poškodbam. FOTO: Twitter
Be. B., STA
31. 8. 2019 | 19:29
1. 9. 2019 | 09:51
2:23
Med dirko formule 2 za veliko nagrado Belgije v Spa Francorchampsu se je pripetila huda nesreča, zaradi katere so prireditelji preizkušnjo takoj prekinili in jo nato, ko so ugotovili, kako resna je situacija, tudi odpovedali. Dirkača Anthoina Huberta in Juana Manuela Correo so odpeljali v bolnišnico, prireditelji pa so nato sporočili, da je Hubert poškodbam podlegel.

Nesreča se je zgodila za ovinkom Raidillon, na začetku odseka Kemmel, ki je najdaljša in najhitrejša ravnina na stezi. 22-letni Hubert, rojen v Lyonu v Franciji, je umrl v bolnišnici okrog pol sedmih zvečer. Hud udarec in več zlomov, ki so bili posledica trčenja z vozilom Američana Juana Manuela Correa pri okoli 170 kilometrih na uro, so bili za mladega dirkača, ki bi septembra dopolnil 23 let, usodni.

FOTO: Remko De Waal/AFP
FOTO: Remko De Waal/AFP


Huberta in Correa so sicer takoj po nesreči odpeljali v bolnišnico. Slednji je utrpel več zlomov, a je njegovo stanje stabilno, navaja BBC. V nesreči je bil udeležen tudi Japonec Marino Sato, ki jo je odnesel brez resnejših poškodb.
Prireditelji dirke so dirko prekinili, na stezo pa so takoj pridrvela reševalna vozila.

FOTO: Remko De Waal/AFP
FOTO: Remko De Waal/AFP


FOTO: Remko De Waal/AFP
FOTO: Remko De Waal/AFP


V Lyonu rojeni Hubert je bil pred dirko v Spaju na osmem mestu skupnega seštevka. V tej sezoni je dobil dve dirki, maja v Monaku in junija v Le Castelletu v Franciji. Bil je udeleženec Renaultovega programa za razvoj mladih dirkačev. Mercedesova ekipa Lewisa Hamiltona je v izjavi zapisala: »da vsa Mercedesova ekipa izreka globoko sožalje prijateljem in družini Anthoina Huberta ter njegovi ekipi Arden in Renault.«

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine