Navdušenje pri Ducatiju, sklonjene glave pri Yamahi

V kvalifikacijah za jutrišnjo VN Velike Britanije v Silverstonu je bil najhitrejši Španec Jorge Lorenzo.
Fotografija: Jorge Lorenzo lovi četrto letošnjo in drugo zaporedno zmago. FOTO: Oli Scarff/AFP
Odpri galerijo
Jorge Lorenzo lovi četrto letošnjo in drugo zaporedno zmago. FOTO: Oli Scarff/AFP

Silverstone – Z razpletom kvalifikacij za jutrišnjo dvanajsto dirko svetovnega prvenstva v kraljevskem motociklističnem razredu moto gp, veliko nagrado Velike Britanije v slovitem Silverstonu, so bili lahko daleč najbolj zadovoljni pri Ducatiju, daleč najmanj pa pri Yamahi. S prvega štartnega mesta bo jutri začel Jorge Lorenzo, ki je postavil najboljši kvalifikacijski čas šele drugič v sezoni (po Kataloniji), lovil pa bo četrto letošnjo zmago in drugo zapovrstjo. Na otoškem dirkališču si je doslej konkurenco pokoril že trikrat, nazadnje leta 2013.


Marquez peti


Danes se mu je še najbolj približal moštveni kolega Andrea Dovizioso, ki je prvo zmago med motociklistično elito vpisal ravno v Silverstonu pred natanko desetletjem, uspeh pa ponovil tudi lani. Letos prepričljivo vodilni Hondin Španec Marc Marquez se s petim časom, za zmagovalcem je kot zadnji zaostal manj kot sekundo, ni izkazal, še vedno pa je imel manj razlogov za slabo voljo kot Yamahina tovarniška asa Maverick Viñales in Valentino Rossi, ki v drugih kvalifikacijah nista prehitela nikogar in bosta jutri začela šele z enajstega in dvanajstega štartnega mesta.


Hiter zadnji sektor


»Po takšnem dosežku v zelo spremenljivih razmerah ter za nameček še na najdaljši in zelo nepredvidljivi stezi se seveda počutim odlično. Posebej hiter sem bil v zadnjem sektorju, verjetno sem tam odločil kvalifikacije. Spet se je izkazalo, kako hiter je ducati na dežnih gumah, predvsem pa sem držal visok ritem in v pravih trenutkih ohladil 'obutev',« je formulo uspeha pojasnil Lorenzo, ki je prvega zasledovalca Doviziosa za seboj pustil za 16 stotink. Začetek jutrišnje preizkušnje bo ob 14. uri.


IZIDI KVALIFIKACIJ


1. Jorge Lorenzo (Špa, ducati) 2:10,155
2. Andrea Dovizioso (Ita, ducati) + 0,159
3. Johann Zarco (Fra, yamaha) 0,284
4. Cal Crutchlow (VB, honda) 0,460
5. Marc Marquez (Špa, honda) 0,928
6. Danilo Petrucci (Ita, ducati) 1,162
7. Andrea Iannone (Ita, suzuki) 1,340
8. Bradley Smith (VB, KTM) 1,359
9. Jack Miller (Avst, ducati) 2,018
10. Alex Rins (Špa, suzuki) 2,349
11. Maverick Viñales (Špa, yamaha) 2,359
12. Valentino Rossi (Ita, yamaha) 3,349
 

Komentarji: