Ne Lewis, ne Schumi, ampak Kimi

Sebastian Vettel je Finca označil za najbolj nadarjenega voznika, s katerim je dirkal v 15-letni karieri. Najbolj odkrit človek.
Fotografija: Sebastian Vettel in Kimi Räikkönen sta bila prijatelja tudi zunaj igrišča. FOTO: Andrej Isakovic/AFP
Odpri galerijo
Sebastian Vettel in Kimi Räikkönen sta bila prijatelja tudi zunaj igrišča. FOTO: Andrej Isakovic/AFP

Sebastian Vettel je v nedeljo končal kariero v formuli 1, ki mu je med letoma 2010 in 2013 prinesla štiri zaporedne naslove svetovnega prvaka z Red Bullom.

Ob slovesu je Nemec izpostavil najbolj nadarjenega voznika, s katerim je dirkal, na presenečenje vseh pa to zanj nista bila rekorderja s sedmimi naslovi Michael Schumacher in Lewis Hamilton.

»Mislim, da je bil največji naravni talent Kimi (Räikkönen), njegova surova hitrost je bila brutalna,« je o Fincu, ki je edini naslov osvojil leta 2007 s Ferrarijem, povedal Vettel.

Kimi Räikkönen (levo) je bil tekmec Sebastianu Vettlu, potem pa tudi moštveni kolega. FOTO: Brandon Malone/Reuters
Kimi Räikkönen (levo) je bil tekmec Sebastianu Vettlu, potem pa tudi moštveni kolega. FOTO: Brandon Malone/Reuters

»Takoj se je ujel z avtom, imel je neverjetno sposobnost prilagajanja. Samo prijel je volan in švignil, ni potreboval prilagajanja. To je talent.« 

Vettel je debitiral leta 2007, v Ferrariju pa je bil Räikkönen štiri leta njegov moštveni kolega: »Z njim sem imel najboljše odnose, ker je bil tako odkrit in je vedno povedal, kar je mislil. Nikdar se nisva skregala, tudi če sva trčila drug ob drugega med dirko, sva se o tem pogovorila in se na koncu smejala.«

Preberite še:

Komentarji: