Nov zgodovinski podvig mladega finskega zvezdnika

Kalle Rovanperä si je že pred zadnjim letošnjim relijem zagotovil drugi zaporedni naslov svetovnega prvaka.
Fotografija: Finski zvezdnik Kalle Rovanperä je najmlajši dvakratni svetovni prvak v zgodovini relija. FOTO: Theophile Bloudanis/AFP
Odpri galerijo
Finski zvezdnik Kalle Rovanperä je najmlajši dvakratni svetovni prvak v zgodovini relija. FOTO: Theophile Bloudanis/AFP

Finski dirkaški zvezdnik Kalle Rovanperä (toyota yaris) je v šampionskem slogu ubranil naslov svetovnega prvaka v reliju. Z drugim mestom na srednjeevropski preizkušnji, ki so jo skupaj gostile Češka, Avstrija in Nemčija, si je namreč že pred zadnjo letošnjo dirko na Japonskem (med 16. in 19. novembrom) zagotovil drugo zaporedno lovoriko.

»Ta naslov svetovnega prvaka mi pomeni še več, saj ga je bilo težje osvojiti kot prvega. V tem uspehu bom zato še bolj užival kot v lanskem,« ni skrival navdušenja 23-letni Finec, ki se je zdaj v zgodovino relija vpisal še kot najmlajši dvakratni svetovni prvak. Ob tem je izkoristil priložnost in se zahvalil vsem, ki so mu tako ali drugače pomagali do podviga, posebej pa je pri tem izpostavil svojega sovoznika Jonneja Halttunena.

Na srednjeevropskem reliju si je Kalle Rovanperä pridirkal drugo mesto. FOTO: Joe Klamar/AFP
Na srednjeevropskem reliju si je Kalle Rovanperä pridirkal drugo mesto. FOTO: Joe Klamar/AFP

»Velika zahvala gre Jonneju, ki je najboljši sovoznik na svetu,« je še dejal Rovanperä, ki je srednjeevropski reli končal na drugem mestu. Za belgijskim zmagovalcem Thierryjem Neuvillom (hyundai i20) je zaostal za 57,6 sekunde. Na tretjem mestu je pristal Estonec Ott Tänak (ford puma), ki ga je od Neuvilla ločilo 1:52,8 minute.

V skupni razvrstitvi ima vodilni finski zvezdnik neulovljivih 44 točk naskoka pred drugouvrščenim moštvenim sotekmovalcem, Valižanom Elfynom Evansom, ki je tokrat odstopil. Neuville z zaostankom 51 točk za Rovanperäjem drži tretje mesto.

Komentarji: