Okužbi potrdili še v češki in južnokorejski olimpijski delegaciji

Češki olimpijski komite je sporočil, da je bil član olimpijske odprave pozitiven na novi koronavirus po pristanku v Tokiu.
Fotografija: Pogled na predel hotela s člani češke olimpijske delegacije. FOTO: Philip Fong/AFP
Odpri galerijo
Pogled na predel hotela s člani češke olimpijske delegacije. FOTO: Philip Fong/AFP

»Kljub vsem ukrepom se na žalost nismo mogli izogniti tej situaciji,« je po poročanju tiskovne agencije AFP dejal vodja češke olimpijske odprave Martin Doktor.

»Vsi drugi člani so bili negativni in vsi športniki so v redu in že v olimpijski vasi,« je dodal dvakratni olimpijski prvak v šprintu na mirnih vodah z OI 1996.

Okuženi nima nikakršnih simptomov bolezni in je trenutno v samoosamitvi, tako kot vsi, ki so bili z njim v bližnjem stiku v letalu.
Sicer pa so organizatorji že pred tem poročali o enem pozitivnem primeru na novi koronavirus v olimpijski vasi.


Pozitiven tudi predsednik južnokorejske namiznoteniške zveze


Predsednik Južnokorejske namiznoteniške zveze in član Mednarodnega olimpijskega komiteja Rju Seung-min je bil ravno tako pozitiven na novi koronavirus po pristanku v Tokiu, kjer se bodo 23. julija začele olimpijske igre. Zaradi tega je Južni Korejec že v samoosamitvi, poroča hrvaška tiskovna agencija Hina. Ryu Seung-min je imel pred odhodom na Japonsko dva negativna testa in je tudi cepljen, a je bil po pristanku na letališču Narita pozitiven.

Preberite še:

Komentarji: