Oranžni zmaji v interligaškem derbiju niso dovolili presenečenja

Odbojkarji ACH Volleyja so v polfinalu interlige brez težav in izgubljenega niza odpravili Calcit Volley.
Fotografija: Ljubljanski blok je petkrat uspešno ulovil nekdanjega zmaja Dmitrija Babkova. FOTO: Leon Vidic/Delo
Odpri galerijo
Ljubljanski blok je petkrat uspešno ulovil nekdanjega zmaja Dmitrija Babkova. FOTO: Leon Vidic/Delo

Pliberk – Odbojkarji ACH Volleyja so se v slovenskem derbiju v polfinalu interlige v Pliberku Calcitu Volleyju maščevali za lanski boleč polfinalni poraz v tem tekmovanju, ga odpravili z gladkih 3:0 (23, 17, 18) in se brez težav in pričakovano prebili v finale, v katerem jih jutri ob 19.30 čaka avstrijski tekmec – bodisi Waldviertel bodisi gostiteljica turnirja in branilka lovorike Posojilnica Dob, ki jih je v tej interligaški sezoni, resda že v začetku novembra, tudi edina spravila na kolena.


Izenačen le prvi niz


Le prvi niz je bil izenačen, Kamničani, ki jih je brazilski korektor Maxson Pereira še vedno spremljal zgolj s tribune, so držali stik s favoriziranim tekmecem, ki pa je v končnici vendarle unovčil evropske izkušnje in tehtnico nagnil na svojo stran. V nadaljevanju so maloštevilni gledalci spremljali enosmeren promet in igro mačke z mišjo, Calcitovemu trenerju Alešu Hribarju niso pomagale niti številne menjave. Novi trener zmajev Matija Pleško je torej storil predzadnji korak proti svoji prvi lovoriki v novi vlogi.


Po deveto lovoriko


V vrstah zmagovalcev sta se še posebej izkazala kapetan in sprejemalec Jan Pokeršnik s 14 točkami ob kar 61-odstotno uspešnem napadu in Uroš Pavlovič s petimi uspešnimi bloki. Pri poražencih igralca z dvomestnim številom točk ni bilo. Točke so prispevali: Pokeršnik in Đirlić po 14, Pavlovič 8, Okroglič in Videčnik po 7, Polujan 4 in Vilimanović 3 za ACH Volley; Štembergar Zupan in Štalekar po 8, Babkov in Lakner po 7, Vidmar 6, Kotnik in Ratek po 3 za Calcit Volley. Ljubljančani lovijo že deveto interligaško lovoriko.

Komentarji: