Polsestri Klara in Ana blesteli na Kitajskem

Apotekarjevi na svetovnih vojaških igrah v Wuhanu zlato, Velenškovi srebro.
Fotografija: Klara Apotekar pridno zbira (zlate) kolajne. FOTO: Miha Šimnovec
Odpri galerijo
Klara Apotekar pridno zbira (zlate) kolajne. FOTO: Miha Šimnovec

Ljubljana – Odlične novice prihajajo iz Wuhana, kjer se je judoistka Klara Apotekar na svetovnih vojaških igrah ovenčala z zlato kolajno v kategoriji do 78 kilogramov. Na poti do nove zlate kolajne je 22-letna borka iz Šmartnega v Rožni dolini nanizala štiri zmage.

Apotekarjeva, ki je konec junija zablestela z zmagoslavjem na evropskih igrah v Minsku, je v uvodnem krogu izločila Mongolko Serjmyadag Shurenchimeg, zatem je ugnala Kitajko Huizhen He in v polfinalu še Rusinjo Aleksandro Babincevo. V obračunu za zlato odličje je nato judoistka kluba Z'dežele Sankaku premagala tudi Madžarko Evelin Salanki.

Klarin podvig je dopolnila njena polsestra Ana Velenšek z osvojitvijo srebrne kolajne v kategoriji nad 78 kilogramov. Bronasta judoistka z olimpijskih iger v Riu de Janeiru '16 je bila boljša od Uzbekistanke Rinate Ilmatove, Brazilke Beatriz Souza in Kitajke Yang Li. Velenškova, prav tako kot Apotekarjeva varovanka trenerja Marjana Fabjana pri najuspešnejšem slovenskem klubu Z'dežele Sankaku, je edini poraz doživela v velikem finalu, v katerem je morala priznati premoč domači reprezentantki Yan Wang.

V Wuhanu se je pod slovensko zastavo borila tudi Maruša Štangar (do 48 kg), ki je zasedla peto mesto, potem ko je v dvoboju za bronasto odličje izgubila s Severnokorejko Yu Sun Jon.

 

Komentarji: