Red Bull odčital lekcijo Mercedesu, nori Max novi francoski kralj

VN Francije je dobil Nizozemec Max Verstappen, ki je unovčil hitrost in boljšo moštveno taktiko, Lewis Hamilton ni imel možnosti na preveč obrabljenih gumah.
Fotografija: Max Verstappen je dobil zadoščenje po odstopu  na prejšnji dirki. FOTO: Christophe Simon/AFP
Odpri galerijo
Max Verstappen je dobil zadoščenje po odstopu  na prejšnji dirki. FOTO: Christophe Simon/AFP

Zelo zanimivo veliko nagrado Francije v formuli 1 je dobil favorit Max Verstappen (Red Bull) in povečal prednost v skupnem seštevku svetovnega prvenstva.Na štartu je sicer zaradi napake izgubil vodstvo proti branilcu naslova Lewisu Hamiltonu (Mercedes), vodstvo mu je vrnil boljši prvi postanek ob menjavi gum, zmago pa ob odlični vožnji boljša strategija dveh postankov. Tretji je bil njegov moštveni tekmec Sergio Perez. Četrtemu Valtteriju Bottasu ni uspelo ubraniti moštvenega tekmeca Hamiltona. Nizozemec je bil v novim kompletom pnevmatik prehiter in je vodstvo zlahka prevzel v 52. krogu od 53.

Max Verstappen je odpeljal popolno dirko. FOTO: Nicolas Tucat/Reuters
Max Verstappen je odpeljal popolno dirko. FOTO: Nicolas Tucat/Reuters


Mercedes je izgubil na vsej črti, napačna odločitev je bila pri vztrajanju pri enem postanku. Red Bull ima hitrejši dirkalnik, hitrejše mehanike in boljši občutek za strategijo. Sedemkratnemu prvaku Hamiltonu so se iz boksov opravičili in prevzeli krivdo za poraz. Za presrečnega Verstappna je bila zmaga veliko zadoščenje po smoli v Bakuju, kjer mu je zmago preprečila počena guma.Zelo slab dan za Ferrari, ki je ostal brez točk, Carlos Sainz je bil 11., Charles Leclerc 16. Izkazal se je Lando Norris (McLaren) s petim mestom. Z današnjim uspehom je Nizozemec povečal vodstvo v skupnem seštevku. Na prvem mestu ima zdaj 131 točk, Hamilton je drugi s 119. Naslednji dve dirki bosta v avstrijskem Spielbergu, prva že to nedeljo za VN Štajerske. Red Bull bo na svojem dvorišlu še večji favorit.

Preberite še:

Komentarji: