Najprej zlato Benjaminu Savšku, nato še slovenskemu moštvu

Ljubljančan je že drugič zapored postal evropski prvak v slalomu na divjih vodah, imenitno nedeljo pa je zaokrožil še z moštvenim naslovom.
Fotografija: Benjamin Savšek se je imenitno znašel v brzicah praškega kanala Vltave, kjer se je na koncu veselil tudi moštvenega zlata. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
Odpri galerijo
Benjamin Savšek se je imenitno znašel v brzicah praškega kanala Vltave, kjer se je na koncu veselil tudi moštvenega zlata. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo

Benjamin Savšek je še drugič zaporedoma in tretjič v karieri postal evropski prvak v kanuju na divjih vodah. Na prvenstvu v Pragi je povsem potolkel konkurenco, najhitrejši je bil že v polfinalu, v finalu pa je najbližjega zasledovalca Čeha Lukaša Rohana premagal za tri sekunde in 79 stotink.

Nato pa se je zbral še za moštveni nastop ter skupaj z Luko Božičem in Juretom Lenarčičem osvojil zlato kolajno na prvenstvu praškem kajakaškem središču Troja, kjer tokrat od velesil te športne panoge ni bilo Slovaške, Velike Britanije in Nemčije. Drugo mesto so zasedli Irci, tretje pa Poljaki.

Kajakašice so Sloveniji na prvenstvu še četrtič priborile četrto mesto, pred tem sta ga danes osvojila tudi Luka Božič in Eva Terčelj, včeraj pa še moška kajakaška ekipa.

Slovenija se tako domov vrača z dvema zlatima kolajnama ter dvema srebrnima in štirimi četrtimi mesti.

Preberite še:

Komentarji: