Sedmerica Slovencev v bazenu

V Budimpešti začetek EP v plavanju. V slovenskem taboru si želijo izid, ki bi žensko štafeto 4 x 100 m prosto popeljal tudi na olimpijske igre v Tokiu.
Fotografija: Janja Šegel bo nastopila v štafeti. FOTO: Uroš Hočevar
Odpri galerijo
Janja Šegel bo nastopila v štafeti. FOTO: Uroš Hočevar

V Budimpešti na evropskem prvenstvu v plavanju in vodnih športih bo šlo od danes do nedelje zares tudi za plavalce v bazenskem tekmovanju. Uvodni dan se bo predstavila sedmerica Slovencev, dva nastopa sodita med udarne.

V središču pozornosti bosta najprej Olimpijina Neža Klančar in Ravenčanka Janja Šegel na 50 m prosto, pri čemer Klančarjeva napoveduje napad na nov slovenski rekord in s tem boj za popoldanski polfinale.

Ob koncu predtekmovanja pa bo šlo zares tudi za žensko štafeto 4 x 100 m prosto. Klančarjevi in Šeglovi se bosta pridružili še Radovljičanka Tjaša Pintar in Mariborčanka Katja Fain. Prvi cilj za dekleta bo nov slovenski rekord, ki ne bi smel biti vprašljiv, želja ob novem rekordu pa je tudi finale. Še več. V slovenskem taboru si želijo izid, ki bi štafeto popeljal tudi na olimpijske igre v Tokiu.

Katja Fain je ena od slovenskih adutinj. FOTO: Blaž Samec
Katja Fain je ena od slovenskih adutinj. FOTO: Blaž Samec


Mariborčan Martin Bau bo pred glavnim nastopom na 800 m prosto danes testiral formo na pol krajši razdalji, Triglavan Sašo Boškan bo na 50 m hrbtno, kjer je letos odvzel rekord Blažu Medvešku, debitiral na tovrstnih tekmovanjih, Ravenčanka Daša Tušek pa se bo predstavila na 800 m prosto. Uvodni dan bosta med Slovenci prosta le Primož Šenica Pavletič (Ljubljana) in Tjaša Vozel (Zvezda Kranj).

Preberite še:

Komentarji: