Slovenka med kandidatkami za športnico leta v svetovnem izboru

Janja Garnbret je lani v izboru IWGA zasedla osmo mesto, kako visoko lahko poseže tokrat?
Fotografija: Janja Garnbret je že drugič zapovrstjo med kandidatkami za športnico leta v izboru Mednarodnega združenja svetovnih iger (IWGA), ki promovira neolimpijske panoge. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
Odpri galerijo
Janja Garnbret je že drugič zapovrstjo med kandidatkami za športnico leta v izboru Mednarodnega združenja svetovnih iger (IWGA), ki promovira neolimpijske panoge. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo

Ljubljana – Slovenska plezalna šampionka Janja Garnbret je že drugič zapovrstjo med kandidatkami za športnico leta v izboru Mednarodnega združenja svetovnih iger (IWGA), ki promovira neolimpijske panoge. Korošica se je znašla na seznamu s 25 športniki iz 18 držav.

Ob prvi kandidaturi je Garnbretova, ki je lani skupno osvojila dvanajst kolajn na največjih tekmovanjih, zasedla osmo mesto. Kako visoko lahko poseže tokrat? Prvi del glasovanja se je začel včeraj, trajal bo do 20. januarja, v drugem delu pa bo usmerjeno na deseterico, ki bo v prvem delu prejela največ glasov. Te bodo zbirali do 30. januarja.

Za lansko trikratno svetovno prvakinjo lahko glasujete na www.theworldgames.org. Za leto 2018 sta nagrado prejela ruska tekmovalca v akrobatski gimnastiki Marina Černova in Georgij Pataraja.

Komentarji: