Slovenske boksarje bo po novem vodil uspešen podjetnik

Damjan Habjanec je kot predsednik Boksarske zveze Slovenije nasledil Saša Pučka, predlagal ga je ptujski šampion Dejan Zavec.
Fotografija: Novi predsednik Boksarske zveze Slovenije je Damjan Habjanec. FOTO: Reseda
Odpri galerijo
Novi predsednik Boksarske zveze Slovenije je Damjan Habjanec. FOTO: Reseda

Ljubljana – Boksarska zveza Slovenije (BZS) je dobila novega predsednika. Saša Pučka je na čelu krovne organizacije nasledil Damjan Habjanec, ki je na seji volilne skupščine prejel 17 glasov, ducat več od edinega protikandidata Nanija Franca Matjašiča.

Habjanca, direktorja uspešnega podjetja Reseda iz Nove vasi pri Markovcih, je sicer za novega prvega moža predlagal ptujski šampion Dejan Zavec. »Verjamem, da je z Damjanom zdaj na vrh boksarske zveze končno prišel nekdo, ki je sposoben in ki ima namen narediti red v zvezi. Ne dvomim, da bo fantom in dekletom, ki se pri nas ukvarjajo s tekmovalnim boksom, dal smisel in vizijo,« je nekdanji profesionalni svetovni prvak velterske kategorije po ugledni različici IBF (International Boxing Federation) povedal o Habjancu.

Spoznal ga je na treningih v svoji telovadnici in se prepričal, da je zelo naklonjen tej plemeniti borilni veščini. »Zaradi tega sem ga tudi vprašal, ali bi ga zanimalo predsednikovanje boksarski zvezi. Po kratkem premisleku mi je prikimal, češ da bi bil to še eden od izzivov v njegovem življenju,« je še dejal Zavec, ki verjame, da bo Habjanec zvezo vodil podobno uspešno kot svoje podjetje, ki je primer dobre prakse.

Komentarji: