Stevens zanesljivo v polfinale svoje paradne discipline

Slovenski plavalec Peter John Stevens si je na evropskem prvenstvu v Rimu priplaval polfinalni nastop na 50 metrov prsno.
Fotografija: John Peter Stevens je izpolnil prvi cilj v Rimu. FOTO: Jože Suhadolnik
Odpri galerijo
John Peter Stevens je izpolnil prvi cilj v Rimu. FOTO: Jože Suhadolnik

Slovenski plavalec Peter John Stevens si je na evropskem prvenstvu v Rimu priplaval polfinalni nastop na 50 metrov prsno. Stevens se je v današnjih kvalifikacijah svoje paradne discipline s časom 27,38 kot peti uvrstil v popoldanski polfinale, ki bo ob 18.29. V kvalifikacijah na 50 m prosto pa sta obstali Janja Šegel in Tjaša Pintar.

Stevens je na svojo priložnost čakal do petega tekmovalnega dne, so zapisali pri Plavalni zvezi Slovenije, in je imel v kvalifikacijah sedmi čas, po pravilu »dva na državo« pa v polfinalu startal s petega izhodišča. »Nisem se obremenjeval s časom. V nastop sem šel sproščeno in 'naspidiran' od dosežkov reprezentančnih kolegov. Vsi so plavali dobro, zdaj sem na vrsti še jaz. Polfinale je tu. Gremo naprej, v finale,« je po jutranji tekmi povedal Stevens.

V današnjih kvalifikacijah sta na 50 m prosto plavali tudi Janja Šegel, že dvakratna finalistka v Rimu, in Tjaša Pintar. Prva slovenska reprezentantka je s časom 25,67 pristala na 21. mestu, Pintarjeva pa je bila s 26,17 na koncu 28. »Glede na to, da je bil to moj sedmi start na tem prvenstvu, sem zadovoljna,« je dejala Šeglova, ki bi bila z osebnim rekordom ali vsaj blizu rekorda, pa ji to ni uspelo, v polfinalu.

Preberite še:

Komentarji: