Štiri točke naskoka so bile premalo za vsaj točko zmajev

Odbojkarji ACH Volleyja so bili na gostovanju pri Chaumontu na pragu novega veličastnega zasuka, a se ni izšlo.
Fotografija: Matej Patak je povzročal največ preglavic ljubljanskemu bloku in obrambi. FOTO: CEV
Odpri galerijo
Matej Patak je povzročal največ preglavic ljubljanskemu bloku in obrambi. FOTO: CEV

Reims – Odbojkarji ACH Volleyja so bili v tretjem kolu lige prvakov na gostovanju pri Chaumontu na pragu (vsaj) točke, saj so imeli pri rezultatu 1:2 v nizih v četrtem tik pred koncem še štiri točke zaloge (23:19). A tedaj se je razigral francoski blok in poskrbel za to, da je domače moštvo v Reimsu ostalo brezmadežno tudi v drugem poskusu.


Polujan začel, Pokeršnik ne


Po vseh težavah v zadnjem obdobju predvsem v sprejemalski vrsti, ki so jo viroze temeljito zdesetkale, se je zdravstveno stanje še ravno v zadnjem trenutku toliko izboljšalo, da je trener Andrej Urnaut lahko na pot v Francijo odpeljal vseh 13 igralcev. Je bilo pa vse do zadnjega nejasno, ali bosta Jan Pokeršnik in Tima Polujan zadosti nared, da bosta na parketu že od uvodne minute. Mladi Ukrajinec z odličnim servisom je bil, medtem ko je nekdanji reprezentant s Koroške uvodoma obsedel na klopi, prednost pred njim je dobil mlajši in nižji Jure Okroglič.


Averill se je vrnil


V domačo vrsto, ki je pred dvobojem poudarjala, da nima prednosti domačega parketa, saj sicer ligaških dvobojev ne igra v Reimsu, se je po poškodbi vrnil prvi zvezdnik, ameriški reprezentančni bloker Taylor Averill, sicer pa legendarni italijanski trenerski maček, 71-letni Silvano Prandi, z začetno postavo ni presenetil. Ljubljančani so odločnost in nepopustljivost iz druge polovice decembrskega tivolskega dvoboja z velikim Zenitom sinoči pokazali že v uvodnih minutah, ko so imeli škarje in platno v svojih rokah, hitro pobegnili že za štiri točke (7:3) in vodili še z 8:6.


Podajalec zbiral točke


Nato pa se je prebudil tudi Chaumont, vlogo prvega napadalca pa je z nekaj pogumnimi zaključki prevzel kar ameriški podajalec Michael Saeta, ki je zgolj v prvem nizu prispeval pet točk. Pri zaostanku šestih točk (15:21) je Urnaut na parket poslal Pokeršnika, podajalca Jana Brulca in korektorja Jorija Mantho, a se ni nič spremenilo. V drugem nizu so gostitelji že začeli dobro in bili ves čes spredaj, ključni mož pa je bil spet Saeta, ki je primazal kar štiri ase in bil najzaslužnejši za delni izid 8:0. Najbolj razburljiv je bil tretji del, ki ga je bolje odprl Chaumont, nato pa se je pri Ljubljančanih razigral Mantha in poskrbel, da so zmaji osvojili prvi niz na gostovanjih v sezoni.


Čez dva tedna v St. Peterburg


To jim je dalo dodatnega zaleta in v četrtem delu so igrali kot prerojeni. V napadu so bili neustavljivi, bili so na pragu ponovitve scenarija s prejšnje tekme z Zenitom, ko so se vrnili po zaostanku z 0:2. V končnico so vstopili s tremi, štirimi točkami zaloge, ki so jo zadržali do rezultata 23:19, nato pa so se jim zvezale roke, domača zasedba je zaklenila mrežo in prek Bolgara Martina Atanasova vendarle izvlekla še tretji niz. ACH Volley ostaja pri eni točki v sezoni, čez dva tedna pa bo gostoval v St. Peterburgu.

Preberite še:

Komentarji: