Šutejeva, Mihalinčeva in Horvatova uspešne v Novem mestu

Konec tedna se bodo atleti merili na državnem prvenstvu v Celju.
Fotografija: Tina Šutej je v Novem mestu delala napake, a na koncu je bila s prikazanim zadovoljna. FOTO: Mavric Pivk/Delo
Odpri galerijo
Tina Šutej je v Novem mestu delala napake, a na koncu je bila s prikazanim zadovoljna. FOTO: Mavric Pivk/Delo

Tina Šutej, Maja Mihalinec in Anita Horvat so se na 30. mednarodnem atletskem mitingu v Novem mestu predstavile z dobrimi dosežki. Šutejeva je bila neuspešna šele na višini, na kateri bi izboljšala svoj slovenski rekord.

Tridesetletna Šutejeva je 17. julija v nemškem kraju Jockgrim preskočila 4,63 m in izboljšala svoj prejšnji slovenski rekord na prostem. V Novem mestu je 4,25 in 4,55 m zmogla v prvem, 4,40 m pa v drugem poskusu. Na 4,65 m je letvico trikrat podrla.
"Dobra tekma je za mano, nisem pa najbolj zadovoljna s skoki na 4,65 m. Delala sem veliko napak, a sem na pravi proti. S trenerjem Milanom Kranjcem dobro sodelujeva. Na treningih gre še bolje, na tekmah se ponavlja avtomatizem stare tehnike. Vendar sem kljub temu dosegla rekord štadiona, lepa tekma je za mano in se že vselim nove konec tedna v Celju," je na državno prvenstvo v soboto in nedeljo povabila Šutejeva.

Anita Horvat je bila prepričljivo prva na 400 m s 52,55 sekunde, a se ji je norma (51,80) za svetovno prvenstvo, ki bo v Dohi med 27. septembrom in 6. oktobrom, ponovno izmaknila. Pred tretjeuvrščeno Agato Zupin (54,04) je bila še Namibijka Tjipekapora Herunga (53,27). V Celju bo Horvatova tekla v obeh štafetah ter na 200 in 400 m: "Veselim se že tega prvenstva. Danes sem imela pred seboj Zupinovo in Namibijko, ki sta bili do zadnjih 100 m pred mano. Tedaj sem pospešila, žal je bilo malo preveč vetra za dober izid na koncu, a glede na to, da sem bila v zaključku sama, je to dobra spodbuda za naprej in tekme v še močnejši konkurenci."

Maja Mihalinec (Mass) se je odpovedala finalu na 100 m in je na 200 m ob vetru v prsi (-0,8 m/s) ob koncu tekme tekla 23,28 in zaostala za normo za SP (23,02). 

Na pol krajši razdalji je zanesljivo slavila vodilna v točkovanju mednarodne lige Atletske zveze Slovenije Joni Tomičić Prezelj (11,88), sicer tekačica na visokih ovirah. Kristjan Čeh tokrat diska ni vrgel prek 60 m in je bil z 59,30 m tretji.

V memorialni disciplini, v metu kopja, ki so jo petič pripravili v spomin na Marijana Špilarja, so bili na prvih treh mestih Srb Vedran Samac (77,06 m), Dejan Mileusnić iz Bosne (72,86 m) in Matija Kranjc (Mass, 71,64 m). V skoku v daljino pa je bila najboljša Neja Filipič (Mass, 6,38 m).
 

Komentarji: