Tanja Žakelj daleč od najboljših

Svetovna prvakinja v kraljevski disciplini gorskega kolesarstva, olimpijskem krosu, je postala Pauline Ferrand-Prevot, Idrijčanka pa je bila 16.
Fotografija: Tanje Žakelj je na svetovnih prvenstvih petkrat zasedla mesto v najboljši deseterici, najvišje je bila leta 2018 v Hafjellu, ko je bila četrta. FOTO: Matej Družnik/Delo
Odpri galerijo
Tanje Žakelj je na svetovnih prvenstvih petkrat zasedla mesto v najboljši deseterici, najvišje je bila leta 2018 v Hafjellu, ko je bila četrta. FOTO: Matej Družnik/Delo

Francozinja Pauline Ferrand-Prevot (1:22:08) je svetovna prvakinja v kraljevski disciplini gorskega kolesarstva, olimpijskem krosu. Švicarka Jolanda Neff (+1,35) je bila na progi v Les Getsu v Franciji druga, Američanka Haley Batten (+2,13) tretja. Slovenska predstavnica Tanja Žakelj je preizkušnjo končala na 16. mestu (+7:23).

Tridesetletna Francozinja, ki ima naslove svetovne prvakinje tudi v ciklokrosu in cestnem kolesarstvu, je v olimpijskem krosu gorskega kolesarstva še četrtič postala svetovna prvakinja, letošnjega je dodala naslovom, ki jih je osvojila v letih 2015, 2019 in 2020. Leta 2015 je bila hkrati svetovna prvakinja tako v ciklokrosu kot v gorskem in cestnem kolesarstvu.

Britanka Evie Richards (+5:30) ni ubranila lanskega naslova svetovne prvakinje, za tokrat daleč premočno Francozinjo je zaostala kar precej na 11. mestu. Pauline Ferrand-Prevot je v petek že slavila na kratkem krosu.

Dobro formo je pred odhodom v Francijo prikazala tudi izkušena Tanja Žakelj, a se tokrat napad na najboljša mesta ni razpletel v skladu z načrti in ni izboljšala svoje najboljše uvrstitve s SP.

Na svetovnih prvenstvih v elitni članski konkurenci je 33-letnica iz Idrije petkrat zasedla mesto v najboljši deseterici, najvišje je bila leta 2018 v Hafjellu, ko je bila četrta.

Preberite še:

Komentarji: