Tina in Veronika zdrsnili na 10. mesto

V nadaljevanju evropskega prvenstva na Portugalskem vodilnima slovenskima jadralkama ni šlo po načrtih.
Fotografija: Tretji dan evropskega prvenstva sta Tina Mrak in Veronike Macarol opravili najslabše doslej na Portugalskem. FOTO: Matej Družnik/Delo
Odpri galerijo
Tretji dan evropskega prvenstva sta Tina Mrak in Veronike Macarol opravili najslabše doslej na Portugalskem. FOTO: Matej Družnik/Delo

Najboljši slovenski jadralki Tina Mrak in Veronika Macarol sta na evropskem prvenstvu razreda 470 v Vilamouri na Portugalskem tretji dan tekmovanja opravili najslabše na prvenstvu ter s skupnega 5. mesta nazadovali na 10. ter na 8. v evropski konkurenci. V šesti regati sta bili 17., predzadnji, v sedmi pa 14.

Prva uvrstitev se jima kot najslabša črta iz skupnega seštevka, kjer imata 55 točk.

V zadnji regati pred olimpijskimi igrami v Tokiu sta v vodstvu ostali Španki Silvia Mas Depares in Patricia Cantero Reina, ki sta marca letos, prav tako v Vilamouri, postali svetovni prvakinji. Bili sta 16. in drugi ter imata 16 točk.

Francozinji Camille Lecointre in Aloise Retornaz, branilki naslova, sta po dveh tretjih mestih drugi z 19 točkami. Na 3. mesto sta se s 4. povzpeli Švicarki Linda Fahrni in Maja Siegenthaler, ki imata po 9. in 4. mestu 33 točk.

Preberite še:

Komentarji: