Tokić in Jorgić končala boje med posamezniki

Najboljši slovenski namiznoteniški igralec Darko Jorgić je v posamični konkurenci ostal brez osmine finala evropskega prvenstva v Varšavi.
Fotografija: Darko Jorgić je končal nastope med posamezniki na letošnjem EP. Foto NZS
Odpri galerijo
Darko Jorgić je končal nastope med posamezniki na letošnjem EP. Foto NZS

Najboljši slovenski namiznoteniški igralec Darko Jorgić je v posamični konkurenci ostal brez osmine finala evropskega prvenstva v Varšavi. V šestnajstini finala ga je v sedmih nizih premagal Šved Anton Kallberg. Neuspešen je bil tudi drugi slovenski predstavnik Bojan Tokić.

Jorgić je dvoboj dobro odprl in dobil uvodna niza z 11:7. Tretjega je izgubil s 7:11, v četrtem pa je spet zmagal z 11:7. Nato pa se je Slovencu ustavilo, Šved je dobil preostale tri nize na 2, 8 in 8. V osmini finala se bo Kallberg pomeril z Nemcem Ruwenom Fliusom. Ta je v 1/16 finala izločil Bojana Tokića. Slednji je prva dva niza izgubil s po 3:11, potem pa je dvoboj predal.

Jorgić je sicer danes uspešno igral med dvojicami, skupaj s Hrvatom Tomislavom Pucarjem se je uvrstili v četrtfinale. Potem ko sta v prvem krogu izločila druga nosilca Nemca Tima Bolla in Patricka Franzisko, sta v osmini finala s 3:1 premagala še eno močno dvojico, Šveda Jona Perssona in Kallberga. Za uvrstitev v polfinale in s tem že tudi osvojitev najmanj bronaste kolajne se bosta v soboto merila s Portugalcema Tiagom Apolonio in Joaom Monteirom.

Preberite še:

Komentarji: