Tudi drugi dan brez Slovencev v popoldanskih bojih

Adrian Gomboc po dveh zmagah na svetovnem prvenstvu v Tokiu izgubil z Japoncem Joširom Marujamo.
Fotografija: Adrian Gomboc (v modrem kimonu) se je od svetovnega prvenstva v Tokiu poslovil v šestnajstini finala. FOTO: Matej Družnik
Odpri galerijo
Adrian Gomboc (v modrem kimonu) se je od svetovnega prvenstva v Tokiu poslovil v šestnajstini finala. FOTO: Matej Družnik

Tokio – Slovenski judoisti se tudi drugi tekmovalni dan 33. svetovnega prvenstva v Tokiu niso prebili v popoldanske boje za kolajne. Še najbližje jim je bil Adrian Gomboc, ki je po dveh zmagah in porazu obtičal v šestnajstini finala kategorije do 66 kilogramov.

Judoist Bežigrada je začel sicer zelo spodbudno. V uvodnem krogu je po dveh minutah z iponom izločil Kaja Yauja Leona Taylorja Chowa iz Hongkonga (10:0), v drugem pa je že po poldrugi minuti na hrbet spravil Haozhenga Chena iz Macaa (10:0). Toda v tretjem je naletel na previsoko oviro v Japoncu Joširu Marujami, ki se je veselil zmage po slabih treh minutah.

V isti kategoriji je moral Andraž Jereb, ki je bil uvodoma prost, v drugem krogu priznati premoč Belorusu Dzmitriju Minkovu (0:10), Anja Štangar (do 52 kg) pa je z vazarijem izgubila proti Mongolki Sosorbaram Lkhagvasuren (0:7).

Jutri se bo v Tokiu pod slovensko zastavo boril Martin Hojak (do 73 kg), čigar prvi nasprotnik bo Turek Bilal Ciloglu.
 

Preberite še:

Komentarji: