V Bakuju dvojna zmaga Red Bulla, polom Ferrarija

Nizozemski šampion Max Verstappen prvi prevozil ciljno črto na veliki nagradi Azerbajdžana, njegovo slavje dopolnil drugouvrščeni Mehičan Sergio Perez.
Fotografija: Red Bullova dirkača Max Verstappen in Sergio Perez sta slavila dvojno zmago v Bakuju. FOTO: Leonhard Foeger/Reuters
Odpri galerijo
Red Bullova dirkača Max Verstappen in Sergio Perez sta slavila dvojno zmago v Bakuju. FOTO: Leonhard Foeger/Reuters

Velika nagrada Azerbajdžana, osma letošnja preizkušnja za svetovno prvenstvo v formuli 1, se je razpletla povsem po okusu »rdečih bikov«. Red Bullova dirkača, Nizozemec Max Verstappen in Mehičan Sergio Perez, sta namreč v Bakuju slavila dvojno zmago, na odru za najboljše pa se jima je pridružil še tretjeuvrščeni Britanec George Russell (Mercedes).

»Naš dirkalnik je bil znova izjemno hiter, imeli pa smo tudi nekaj sreče zaradi odstopov tekmecev,« je priznal Verstappen, ki se je s peto letošnjo zmago in skupno 25. v kraljevskem avtomobilističnem razredu še utrdil na vrhu skupne razvrstitve za svetovno prvenstvo, v kateri ima zdaj 21 točk naskoka pred najbližjim zasledovalcem Perezom in že 34 pred tretjeuvrščenim Ferrarijevim monaškim adutom Charlesom Leclercom.

Ferrarijeva dirkača Charles Leclerc in Carlos Sainz mlajši sta ostala praznih rok. FOTO: Hamad I Mohammed/Reuters
Ferrarijeva dirkača Charles Leclerc in Carlos Sainz mlajši sta ostala praznih rok. FOTO: Hamad I Mohammed/Reuters

Pri Ferrariju so sicer tokrat doživeli pravi polom. Leclerc, ki je bil najhitrejši v včerajšnjih kvalifikacijah, je zaradi tehnične okvare v vodstvu odstopil v 20. krogu, že prej pa je »poskočni vranec« pustil na cedilu tudi četrtouvrščenega Španca Carlosa Sainza mlajšega.

Naslednja dirka bo na sporedu prihodnjo nedeljo v Montrealu.

Preberite še:

Komentarji: