V Bratislavi za kolajne dva slovenska kanuista

Alji Kozorog se je v finalu kanuističnega dela svetovnega prvenstva v slalomu na divjih vodah v Bratislavi pridružil tudi Benjamin Savšek.
Fotografija: Benjamin Savšek med akcijo. FOTO: Jože Suhadolnik
Odpri galerijo
Benjamin Savšek med akcijo. FOTO: Jože Suhadolnik

Alji Kozorog se je v finalu kanuističnega dela svetovnega prvenstva v slalomu na divjih vodah v Bratislavi pridružil tudi Benjamin Savšek. Olimpijski prvak je odlično formo potrdil z najboljšim časom polfinala, kljub dvema kazenskima sekundama je za slabe pol sekunde premagal drugouvrščenega Nemca Franza Antona, ki je progo prevozil brez napak.

Spet pa se je zalomilo osmoljencu sezone Luki Božiču. Čeprav jen bil zelo hitro na progi, so mu v spodnjem delu sodniki dosodili kar 56 kazenskih sekund, tako da je tekmovanje končal pri repu nastopajočih, zasedel je 27. mesto. Ženski finale se bo začel ob 11.33, moški pa ob 12.10.

Že dopoldne je postalo znano, da bo imela Slovenija na svetovnem prvenstvu v slalomu na divjih vodah svojo predstavnico v finalu kanuistk, disciplini, v kateri je doslej od vseh imela najmanj uspeha. Uvrstitev med najboljše je uspela olimpijki Alji Kozorog, ki je v polfinalu zasedla peto mesto. Uspeha ji ni preprečil dotik vratc oziroma dve kazenski sekundi.

Preberite še:

Komentarji: