V polnem Silverstonu Hamilton morda z novo pogodbo

Na VN Velike Britanije bodo prvič sobotne šprinterske kvalifikacije, v štirih dneh naj bi bilo na tribunah 400.000 ljudi.
Fotografija: Pred dvema letoma se je Lewis Hamilton veselil zmage v Silverstonu. FOTO: Matthew Childs/Reuters
Odpri galerijo
Pred dvema letoma se je Lewis Hamilton veselil zmage v Silverstonu. FOTO: Matthew Childs/Reuters

Sliši se neverjetno, ampak britanska vlada je po svojem načrtu odpiranja velikih prireditev prižgala zeleno luč polnemu obisku dirke za VN Velike Britanije v formuli 1.

V Silverstonu naj bi bilo v štirih dneh kar 400.000 gledalcev, za katere pa bodo veljale določene omejitve za preprečevanje širjenja covida-19. Dirka bo sicer 18. julija, po dveh preizkušnjah v Avstriji.

»To je čudovita novica, čaka nas izjemen konec tedna, v katerem bodo lahko navijači videli premierne šprinterske kvalifikacije v soboto in dirko v nedeljo,« je navdušen predsednik F1 Stefano Domenicali.

Vse oči bodo uprte v Lewisa Hamiltona, ki naj bi z Mercedesom že začel pogovore o podaljšanju pogodbe. Letos bo prvak zaslužil 46,6 milijona evrov.
 

v petek običajne kvalifikacije, v soboto šprint


Že pred tem so na Otoku sporočili, da si bo polfinalni in finalno tekmo nogometnega evropskega prvenstva v Londonu lahko ogledalo več kot 60.000 gledalcev na Wembleyju, osrednje igrišče bližajočega se teniškega turnirja za veliki slam v Wimbledonu pa bo lahko sprejelo polno kapaciteto, torej 15.000 gledalcev, za ženski in moški finale.

Šprinterska tekma v F1 bo dolga okrog 100 kilometrov in bo trajala 25-30 minut. Štartna mesta bodo določena na petkovih tradicionalnih kvalifikacijah.

Preberite še:

Komentarji: